Overslaan en naar de inhoud gaan

Angelique Haak – Afgeschreven

Afgeschreven

De populaire Maasstadmoorden-reeks van thrillerschrijfster Sasja Winters is in de vergetelheid geraakt, net als zijzelf. Nadat Sasja een aantal jaren eerder in opspraak kwam door een incident met haar uitgever, brak ze met de schrijfwereld en alles wat daarmee samenhing.

Maar dan klopt de politie op haar deur. Er is een jonge vrouw vermoord en de manier waarop is Sasja maar al te bekend. De moordenaar heeft een boodschap voor haar: Voltooi de serie, of er zullen meer slachtoffers vallen!

Angelique Haak weet je vanaf het begin direct mee te nemen in haar nieuwste thriller ‘Afgeschreven’. Je krijgt een korte terugblik naar een gebeurtenis uit het verleden, waarna het verhaal in het heden verder gaat. Stukje bij beetje leer je meer over hoofdpersonage Sasja én tegelijkertijd ga je mee op onderzoek uit. Wie zit erachter de moord? Wie heeft die boodschap voor Sasja achtergelaten? Is Sasja zelf ook in gevaar? Hoe zit dat voor haar kinderen? Deze en veel meer vragen komen in je op tijdens het lezen van dit boek.

De auteur weet de spanning hoog te houden in het verhaal. Je leest het verhaal niet alleen vanuit Sasja maar ook vanuit rechercheur Martin. Dit personage heeft overigens een zeer sterke quote in het verhaal, die ik even wil delen: ’De meeste lezers hebben een hekel aan een open einde. Zeker als de schrijver vervolgens aankondigt dat er geen vervolg meer komt.’ Deze quote is me het hele boek bijgebleven. Goed verwoord!

Gedurende het verhaal gaan je gedachten alle kanten op over de dader en het motief. Haak probeert je verschillende kanten op te sturen, maar je probeert als lezer tegelijkertijd je eigen weg erin te zoeken. Richting de ontknoping komt alles samen en zit er een zeer verrassende wending in het verhaal (in ieder geval voor mij). De auteur zorgt dat alle vragen beantwoord worden en dat er geen losse eindjes meer zijn. Wat heeft ze met ‘Afgeschreven’ wederom een sterke en spannende thriller geschreven. Durft ze na het schrijven van dit verhaal zelf ooit nog wel aan een serie te beginnen?!

Auteur: Angelique Haak
Titel: Afgeschreven
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461097576