Overslaan en naar de inhoud gaan

Anita Lauta – Zeker van haar zaak

Zeker van haar zaak

Amber zet zich met hart en ziel in voor haar vintagewinkel in de Oude Stad van Alkmaar. In haar knusse boetiek verkoopt ze de prachtigste kleding en accessoires, maar ondanks haar inspanningen verlopen de zaken moeizaam.

Om even uit te waaien en aan haar zorgen te ontsnappen, vertrekt Amber voor een weekend naar Zeeland. Daar loopt ze Vincent tegen het lijf, een stoere man en alleenstaande vader van Merel. Amber voelt zich direct tot hem aangetrokken, maar houdt bewust afstand. Een nieuwe relatie is het laatste wat ze wenst en bovendien gaat al haar aandacht naar de winkel: ze heeft helemaal geen tijd voor de liefde! Dochter Merel heeft echter heel andere plannen: zij gunt haar vader alle geluk van de wereld en is vastbesloten om het lot een handje te helpen. Durft Amber zich over te geven aan de liefde of gaat ze volledig voor haar zaak?

Het verhaal van ‘Zeker van haar zaak’ wordt verteld vanuit hoofdpersonage Amber. Stukje bij beetje ontdek je dat zij al een en ander heeft meegemaakt in haar leven. Ze is toe aan wat positiviteit en wat gunstige momenten in haar leven. De vraag is echter of ze er zelf voor open wil staan.

Anita Lauta weet met haar beeldende vertelwijze het verhaal als het ware tot leven te brengen voor haar lezers. Je ziet Amber, haar familie, haar winkel en haar tijd in Zeeland echt voor je. Heerlijk om zo meegenomen te worden in het boek. Je waant je echt even in Alkmaar en in Zeeland tijdens het lezen van dit verhaal. Altijd fijn!

Hoe meer je over Ambers verleden leest, hoe beter je begrijpt waarin Lauta ervoor gekozen heeft dat haar hoofdpersonage wel wat positieve momenten in haar leven nodig heeft. Het lijkt er soms alleen wel op dat het haar nu allemaal erg gemakkelijk komt aanwaaien. Sommige zaken in het verhaal gaan namelijk wel heel eenvoudig. Daar kan ik echter geen voorbeelden van noemen zonder spoilers weg te geven. Wanneer je dit verhaal leest, zal je meteen wel merken welke momenten ik bedoel.

Dit neemt echter niet weg dat ‘Zeker van haar zaak’ prettig leest en een mooi einde kent. Je hebt een aantal fijne leesuurtjes tijdens het lezen van dit boek.

Auteur: Anita Lauta
Titel: Zeker van haar zaak
Genre: Roman
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789059901049