Overslaan en naar de inhoud gaan

Anne Jacobs – De moed van het weesmeisje

De moed van het weesmeisje

Het is 1916 en de villa van de familie Melzer is veranderd in een militair ziekenhuis. Marie heeft het beheer van de fabriek op zich genomen terwijl Paul zich aan het front bevindt. De dochters van het huishouden zorgen samen met het personeel voor de gewonden. Ze houden hoop, tot triest nieuws hen bereikt: Maries zwager is aan het front omgekomen en Paul is als krijgsgevangene in handen van de Russen.

Terwijl Marie worstelt om het erfgoed van de familie te behouden en de hoop op een hereniging met Paul niet op te geven, komt Ernst von Klippstein naar de villa. En hij lijkt erg op Marie gesteld te zijn…

‘De moed van het weesmeisje’ is het tweede deel in de serie van Het weesmeisje. Dit verhaal speelt zich grotendeels af tijdens de Eerste Wereldoorlog. De oorlog speelt zich in dit verhaal op de achtergrond af. Paul wordt naar het front gestuurd en Marie neemt daarom de leiding op de fabriek op zich samen met haar schoonvader.

Net zoals bij het eerste deel duurde het even voordat ik lekker in het verhaal zat. De schrijfstijl van Anne Jacobs is zeer gedetailleerd, soms iets te. Maar er zullen veel lezers zijn die deze manier van schrijven juist waarderen. De auteur zorgt er hiermee wel voor dat je je een goed beeld kunt vormen van de verschillende personages en hoe het was om tijdens de Eerste Wereldoorlog te leven.

Wanneer je eenmaal meegenomen wordt in het verhaal van ‘De moed van het weesmeisje’ volgt een interessante familieroman. Het is leuk om te lezen hoe het leven van Marie verder gaat en wat er ook met de andere personages gebeurt. Een soort stamboom in de boeken uit deze serie zou zeker niet misstaan. Jacobs eindigt dit tweede deel met een heuse cliffhanger, waardoor je meteen nieuwsgierig wordt naar het volgende boek.

Auteur: Anne Jacobs
Titel: De moed van het weesmeisje
Serie: Het weesmeisje
Genre: Roman
Aantal pagina's: 413
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401612838