Overslaan en naar de inhoud gaan

Anne Labus – Het tassenatelier vol liefde

Het tassenatelier vol liefde

Lena vergeet alles om zich heen als ze achter haar naaimachine zit. Zelfs het grote verdriet van haar plotseling overleden man Martin kan ze dan even loslaten. Toch voelt het alsof Lena vastzit in haar leven, zo in haar eentje in haar appartement. Dan ontvangt ze een onverwachte uitnodiging van Chris, de jongere zus van Martin, die samen met haar man en twee kinderen een schapenboerderij runt in Busby, Ierland. Lena besluit haar koffer te pakken en naar het idyllische dorpje af te reizen.

Lena wordt hartelijk ontvangen door de dorpsgemeenschap in Busby. In de handwerkclub ontmoet ze de weefster Kathy, met wie ze bevriend raakt en al snel haar eigen tassen ontwerpt en naait. Ook ontmoet ze Jack, de vreemde, gereserveerde dorpsdokter van Busby, van wie Lena stiekem wel gecharmeerd is. Wanneer Chris haar een onverwacht aanbod doet, moet Lena een beslissing nemen. Wil ze terug naar haar oude leven of durft ze een nieuwe start te maken?

‘Het tassenatelier vol liefde’ is het eerste deel in de Klavertje-serie. Lena staat hierin centraal. Dit hoofdpersonage heeft al veel meegemaakt in haar leven, waaronder het plotseling overlijden van haar man. Anne Labus laat de lezer ontdekken hoe Lena met dit grote verdriet omgaat en hoe ze haar leven weer oppakt.

In eerste instantie moet je even wennen aan Lena en aan het verhaal van ‘Het tassenatelier vol liefde’. Lena komt wat stug over en je kunt je nog niet echt een goed beeld van haar vormen. Logisch natuurlijk, omdat je net in het verhaal zit. Maar je weet in het begin nog niet zo goed wat je van Lena moet vinden. Naarmate je haar beter leert kennen en naarmate Lena beter haar plek in Busby weet te vinden, ontdooit ze wat meer en komt ze een stuk vriendelijker en aangenamer over.

Labus heeft een fijne schrijfstijl en weet de dorpsgemeenschap in Busby goed tot leven te wekken. Je ziet de verschillende plekken en de diverse personages zo voor je. Heerlijk! Daardoor kom je lekker in het verhaal te zitten en krijg je haast zin om ook in het atelier mee te gaan helpen. Hier en daar verlopen bepaalde zaken voor Lena wel erg gemakkelijk, maar dat mag de leespret verder niet drukken.

Het einde van ‘Het tassenatelier vol liefde’ verloopt vrij vlot. Het verhaal eindigt wat abrupt, maar als je in gedachte houdt dat het een eerste deel uit een serie is kan dat wel kloppen. In het volgende deel zullen we (op de achtergrond) nog wel meer lezen over Lena en over Busby.

Auteur: Anne Labus
Titel: Het tassenatelier vol liefde
Serie: Klavertje
Genre: Roman
Aantal pagina's: 276
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021040424