Overslaan en naar de inhoud gaan

Anne West – Vertel mij wat

Anne West – Vertel mij wat

Juul woont boven het Boekencafé van haar beste vriendin Lauren. Ze is een zeer succesvol schrijfster, maar dat weet niemand, want ze schrijft onder een pseudoniem. Vroeger is ze gepest met haar uiterlijk en de uitgever ziet meer marketingkansen als ze ex-model Lauren inzetten als gezicht van de auteur.

Ook op datinggebied wil het Juul maar niet lukken. Ze voelt zich te onaantrekkelijk om ooit aan de man te komen. Tot ze cabaretier Ids ontmoet. Zal ze toch een poging wagen?

‘Vertel mij wat’ is het eerste deel in de serie van Het Boekencafé. Wat heeft Anne West een mooi en interessant boek geschreven. Ze kiest niet voor de gemakkelijkste weg voor haar hoofdpersonages Juul en Ids. Beide personen krijgen het een en ander voor hun kiezen. Het is mooi om te lezen hoe ze hiermee omgaan en wat voor groei ze gedurende het verhaal doormaken. Je leeft mee met Juul en je gunt haar de wereld. Datzelfde geldt ook voor Ids. Leuk dat de auteur ervoor gekozen heeft om vanuit beide personen te schrijven. Je leest het meeste vanuit Juul, maar je leert Ids ook steeds beter kennen.

West weet goed aan te geven hoe het verleden van Juul haar gevormd heeft tot de vrouw die ze nu is. De auteur laat zien welke gevolgen pesten kan hebben. Dat blijkt in het geval van Juul vrij ver te gaan. Wat zou je haar graag willen laten zien wat voor bijzondere vrouw ze is. Gelukkig proberen bepaalde personen uit het boek dit voor je te doen. Ook Ids heeft het nodige meegemaakt. Zonder spoilers weg te geven, gaat de auteur bij hem op een zeer actueel onderwerp in. Daarbij laat ze ook zien wat voor wereld de tv-wereld kan zijn.

‘Vertel mij wat’ kent een fijn verloop en een mooi en passend einde. Niet te zoetsappig, maar wel helemaal in de sfeer van het verhaal. Het lijkt me heerlijk om eens een bezoekje te brengen aan Het Boekencafé van Lauren. Over haar gesproken: wat is precies het verhaal van Lauren en met name tijdens haar carrière als model? Dat gaan we ontdekken in het volgende deel uit deze reeks.

Auteur: Anne West
Titel: Vertel mij wat
Serie: Het Boekencafé
Genre: Roman
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020553390