Overslaan en naar de inhoud gaan

Brenda Kleinherenbrink – Tot aan de horizon

Tot aan de horizon

De huiselijk aangelegde Roos krijgt na haar afstuderen een vakantiereis cadeau van haar ouders. Ze gaat samen met haar vriendin Lara naar Australië. Tijdens een kleurrijke snorkeltocht die ze over het Great Barrier Reef maken, komt ze de avontuurlijke Ties tegen. Hij trekt als 'working nomad' de wereld rond: een globetrotter van het zuiverste water. Het spettert, het vonkt tussen Roos en Ties.

Toch lijkt er weinig kans op een blijvende relatie, want de contrasten tussen hen zijn wel heel groot. Hoe kunnen ze zichzelf beter leren kennen en hun zo verschillende horizons bij elkaar brengen?

Het verhaal van ‘Tot aan de horizon’ wordt verteld vanuit Roos en Ties. Hierdoor leer je deze twee personages goed kennen. Ook weet je als lezer soms al meer dan de personen uit het boek zelf, doordat je de gedachten en gevoelens van Roos en Ties te lezen krijgt. Leuk gedaan door Brenda Kleinherenbrink. Toch heb je wel even de tijd nodig om aan Roos te wennen. Ze komt zo onzeker en stil over. Je vraagt je af hoe dit komt. Dit personage maakt een mooie groei door in dit boek.

Kleinherenbrink heeft een beeldende schrijfstijl, waardoor het verhaal tot leven lijkt te komen voor de lezer. Het lijkt wel alsof de auteur zelf ook in Australië is geweest. Heerlijk om zo meegenomen te worden in een andere wereld. Het laatste hoofdstuk van ‘Tot aan de horizon’ vormt een passende afsluiting van het verhaal. Prima novelle om lekker even tussendoor te lezen.

Auteur: Brenda Kleinherenbrink
Titel: Tot aan de horizon
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 110
Uitgeverij: Books & Butterflies
ISBN: 9789464661538