Overslaan en naar de inhoud gaan

Brigit Boelckens – Liefde op het eerste bericht

Liefde op het eerste bericht

Natasha is single en dat vindt ze prima. Ze kan doen en laten wat ze wil, zoals op roadtrip gaan met haar hartsvriendinnen Mascha en Sasha. Toch knaagt het wel eens. Als ze op zondag weer alleen voor zichzelf croissantjes afbakt, bijvoorbeeld. Daarom schrijft ze een brief aan de ‘Bridegroom’s Oak’; een holle boom in Duitsland waar vrijgezellen hun oproep voor een partner kunnen achterlaten.

Ze verwacht er niets van. Hoe groot is immers de kans dat haar brief wordt opgepikt door iemand die ook nog eens naadloos bij haar blijkt te passen? Zou er echt zoiets bestaan als liefde op het eerste bericht?

De gebeurtenissen in ‘Liefde op het eerste bericht’ verlopen relatief snel. Dat past natuurlijk bij de Tussendoortjes van De Verhalenfabriek, omdat die verhalen altijd rond de 100 pagina’s zijn. Brigit Boelckens heeft daardoor niet de tijd om bepaalde zaken uitgebreid uit te werken of om dieper in te gaan op de verschillende personages. Hoofdpersonage Natasha leer je hierdoor het beste kennen. Ik had graag nog meer gelezen over Mascha en Sasha, zeker doordat de een jong moeder is geworden en de ander jong weduwe. Wie weet maakt de auteur hier ooit nog een drieluik van en komen er nog twee delen waarin Mascha en Sasha omstebeurt centraal staan.

Boelckens heeft een prettige schrijfstijl en weet de gedachten en gevoelens van Natasha prima te verwoorden. En wat is het een leuk gegeven dat er in Duitsland een boom staat waarin je een soort liefdesbrief kunt achterlaten. De auteur heeft rondom deze bijzondere boom een leuk en romantisch verhaal geschreven. Zoals eerder al gezegd, verloopt het verhaal relatief snel. Je beleeft alsnog een aantal leuke leesuurtjes met ‘Liefde op het eerste bericht’.

Auteur: Brigit Boelckens
Titel: Liefde op het eerste bericht
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461098795