Overslaan en naar de inhoud gaan

Carine Kappeyne van de Coppello – De dag dat alles anders werd

De dag dat alles anders werd

Ontmoet Matsie, een kleine muis met een groot hart, die plotseling zijn broertje Morris verliest. Dit prachtige boek neemt jonge lezers mee op Matsie's reis door de wereld van rouw en herstel. Door zijn ogen ervaren we hoe het is om een broer of zus te verliezen en hoe we hiermee om kunnen gaan.

Wat heeft Carine Kappeyne van de Coppello met ‘De dag dat alles anders werd’ een prachtig en ontroerend kinderboek geschreven. Het verhaal rondom Matsie is op een manier geschreven die begrijpelijk is voor kinderen én die uitnodigt om als volwassene met een kind over dit heftige onderwerp te praten. Voor een kind is het heel heftig om een broer(tje) of een zus(je) te verliezen. Voor een ouder kan het heel lastig zijn om hier goed over te praten met je kind. Dit boek kan je daarbij helpen.

Kappeyne van de Coppello biedt naast het verhaal handvaten aan om in gesprek te gaan met een kind. Deze jonge doelgroep krijgt hiermee de kans om op een laagdrempelige manier hun gevoelens en gedachten te uiten. ‘De dag dat alles anders werd’ laat zien dat je verdriet er mag zijn en dat er geen verkeerde manier van rouwen is. Ik denk dat dat (jonge) kinderen kan helpen in hun rouwproces. Daarom is het goed dat Stichting Nooit Voorbij bestaat en dat dit boek is geschreven (ook al hoop ik dat zo weinig mogelijk mensen het nodig zullen hebben…).

Auteur: Carine Kappeyne van de Coppello
Titel: De dag dat alles anders werd
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 38
Uitgeverij: Nooit Voorbij
ISBN: 9789083192765