Overslaan en naar de inhoud gaan

Catherine Walsh – Wat ik wil voor kerst

Wat ik wil voor kerst

Het is bijna kerst. Molly en Andrew willen naar hun families in Ierland, maar een gigantische sneeuwstorm saboteert hun vlucht. Eén keer per jaar, al tien jaar op rij, zit Molly op de laatste vlucht vanuit Chicago naast Andrew vliegtuigwijn te drinken, elkaar bijpratend over hun leven. Ondanks hun verschillen is dit een kersttraditie die ze niet zouden willen missen.

Molly heeft niks met kerst, Andrew is een feestdagenfanaticus, en Molly weet hoe belangrijk hij het vindt om daarvoor in Ierland te zijn. Dus die storm is een probleem. In plaats van de verstandige oplossing - samen de feestdagen vieren in Amerika - besluit ze om voor de totaal onverstandige oplossing te gaan. Ze belooft hem thuis te krijgen, op tijd voor zijn moeders befaamde kerstdiner. De klok tikt, maar Molly heeft een plan. En zolang de nogal specifieke combinatie van taxi’s, vliegtuigen, boten en treinen blijft werken, kan het niet misgaan. Wat ze niet weet, terwijl de sneeuw blijft vallen, is dat het universum misschien toch nog iets anders in petto heeft…

Meteen vanaf het begin van ‘Wat ik wil voor kerst’ ben je als lezer geïntrigeerd door dit verhaal. Je ontdekt hoe Molly en Andrew elkaar hebben leren kennen en wat ze de afgelopen tien jaar hebben meegemaakt. Catherine Walsh verwerkt het verleden op een mooie manier met het heden. Dat maakt het zeer prettig om dit boek te lezen. Wanneer je er eenmaal in begonnen bent, wil je dit verhaal liever niet meer wegleggen. Dus… je bent gewaarschuwd ;-)

Het verhaal wordt vanuit Molly verteld, waardoor je haar het beste leert kennen. Stukje bij beetje ontdek je ook meer over Andrew. Het zijn gewoon twee hele fijne personages. Je zou met hen allebei best wel bevriend kunnen zijn. Ze komen heel gewoon en aardig over… en hoe beter je ze leert kennen, hoe meer je begrijpt waarom ze het zo goed vinden met elkaar in het vliegtuig.

Walsh werkt naar een prachtige ontknoping toe en weet de lezer hier en daar absoluut even te ontroeren. Molly en Andrew maken in korte tijd een heleboel mee, maar het past absoluut binnen dit prachtige kerstverhaal. Als je maar één kerstboek wil lezen dit jaar (geen idee waarom, maar dat is terzijde…): lees dan ‘Wat ik wil voor kerst’ en geniet van het begin tot het eind!

Auteur: Catherine Walsh
Titel: Wat ik wil voor kerst
Genre: Roman
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400516731