Overslaan en naar de inhoud gaan

Charles Goudsmit – De pijn van de wind

De pijn van de wind

In ‘De pijn van de wind' beziet de wind de loop van het leven in gedichten. Van de vroedvrouw die de vrijheid herkent in het kind, tot de schepen in de havens die ooit naar het Oosten voeren en verderf brachten. Over de heimwee van de moeder, en de dichter die verliefd wordt op een koe. Over pepers die samen een koor vormen met de groenten en de knoflook, met boven de wok de ogen van moeder die haar zoon een levensles geeft.

In de gedichten klinkt duidelijk de unieke stem van Charles Goudsmit. Van de warmte, geuren en kleuren van het Oosten, tot de sneeuw op het land in het Westen. Het zijn gedichten over het heden, het verleden en de wereld waarin de dichter leeft.

‘De pijn van de wind’ bevat ruim veertig gedichten zonder rijm. Charles Goudsmit heeft de gedichtenbundel opgedeeld in zes windsoorten: Moessonwind, Windstil, Humorwind, Peinzende Wind, Noorderwind en Winderig. In deze verschillende gedichten bespreekt hij allerlei thema’s, waarbij sommige gedichten veel indruk maken. Knap gedaan door de auteur.

Een gedichtenbundel zoals ‘De pijn van de wind’ lees je niet in één ruk uit. Dat is verder ook niet erg. Je leest vaak een aantal gedichten achter elkaar en die laat je even op je inwerken voordat je weer verder gaat lezen. De persoonlijke noot van Goudsmit geven deze gedichtenbundel als het ware een extra laag. Mooi! Al met al is het een bijzondere gedichtenbundel en zeker aan te raden voor liefhebbers van dit genre.

Auteur: Charles Goudsmit
Titel: De pijn van de wind
Genre: Gedichtenbundel
Aantal pagina's: 92
Uitgeverij: Palmslag
ISBN: 9789493343375