Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Achtste-groepers huilen niet’ actieboek van Geef Mij Maar Een Boek! 2017

Het nieuwe actieboek van ‘Geef Mij Maar Een Boek!’ is bekend: de jonge klassieker ‘Achtste-groepers huilen niet’ van Jacques Vriens. ‘Geef Mij Maar Een Boek!’ is een jaarlijkse actie van alle boekhandels in Nederland met als doel jongeren in Nederland kennis laten maken met de kroonjuwelen uit de Nederlandse jeugdliteratuur. De eerste editie was met meer dan een kwart miljoen verkochte exemplaren van Oorlogswinter van Jan Terlouw een groot succes. ‘Achtste-groepers huilen niet’ is vanaf 10 februari te koop voor 2 euro.

Het boek ‘Achtste-groepers huilen niet’
Achtste-groepers huilen niet is een van de meest geliefde kinderboeken aller tijden. Inmiddels zijn er 160.000 exemplaren over de toonbank gevlogen en won het boek de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 10 tot 12 jaar. Daarnaast is het boek succesvol verfilmd: meer dan een miljoen mensen zagen de filmversie van het boek in de bioscoop, dan wel op televisie. De ontroerende familiefilm werd bekroond met De Gouden Kalf Publiekprijs.

Inhoud van het boek
In de groep van juf Ina is vaak gedoe, vooral over voetbal. Gelukkig is zij erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als haar leerling Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf Ina niets meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Maar ook Akkie laat haar klas niet los, ze kan het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om het kamp, het schoolvoetbaltoernooi, of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen.

De auteur Jacques Vriens
Jacques Vriens (1946) wilde als kind toneelspeler, schrijver of schoolmeester worden. Hij werd het uiteindelijk allemaal. Tegenwoordig staat hij niet meer voor de klas, maar toneelspelen en schrijven doet hij nog altijd graag. Vriens is onder meer bekend van zijn schoolromans, zijn historische boeken, waaronder Smokkelkinderen en de serie over De Bende van De Korenwolf. Vriens heeft veel prijzen in de wacht gesleept, waaronder meerdere Griffels, de Thea Beckmanprijs en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Zijn Boeken ‘Tien torens diep’, ‘Achtste-groepers huilen niet’ en ‘Oorlogsgeheimen’ zijn verfilmd en alle twee bekroond met een Gouden Kalf. In de afgelopen 40 jaar werden ruim 4 miljoen boeken van Jacques Vriens verkocht.