Overslaan en naar de inhoud gaan

2016: Jaar van het Boek

Tegen het einde van vorig jaar las ik dat 2016 is uitgeroepen tot Jaar van het Boek. Voor mij is elk jaar een boekenjaar, aangezien ik dol ben op lezen. En dat is precies het punt dat de organisatie duidelijk wil maken: boeken verrijken je leven en spelen een belangrijke rol voor mens en samenleving. Dat wordt dit jaar gevierd. Als boekenwurm kan ik dit alleen maar toejuichen.

Wat staat ons dit jaar allemaal te wachten?
De jaarlijkse campagnes over lezen en boeken krijgen extra aandacht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Boekenweek, de Kinderboekenweek en Nederland Leest. Daarnaast vinden er allerlei extra activiteiten plaats. Zo komt er in het voorjaar op Schiphol een nieuwe en grotere versie van de Airport Library; vindt er tussen eind april en eind september de Verkiezing van het Belangrijkste Boek plaats; en zal er een heus “Schrijversbos” geplant worden. Boekhandels, bibliotheken, musea, scholen en culturele instellingen door heel Nederland zullen op hun eigen manier inspelen op ‘2016: Jaar van het Boek’. Zo maken we er met z’n allen een geweldig boekenjaar van.

De organisatie
‘2016: Jaar van het Boek’ is een initiatief van Bijzondere Collecties, de Koninklijke Bibliotheek, de Leescoalitie, het Letterkundig Museum, Stichting CPNB, Stichting Lezen en Stichting Lezen & Schrijven. Kijk voor meer informatie en alle activiteiten bij elkaar op www.2016jaarvanhetboek.nl.