Overslaan en naar de inhoud gaan

Abby Clements – Liefde met een parasolletje

Wanneer de (totaal verschillende) zussen Imogen en Anna de ijswinkel van hun grootmoeder erven, staan hun werelden op hun kop. Een ijswinkel aan de kust van Engeland, met slechte online reviews en iets te veel bezoekjes van de Voedsel- en warenautoriteit is niet precies waar ze op zaten te wachten. Hoe gaan twee onervaren zussen hun oma's nalatenschap redden?

Terwijl Imogen de salon draaiende probeert te houden, vliegt Anna naar Italië om ambachtelijk Italiaans ijs te leren maken. En ze komt met veel meer terug dan alleen recepten... Zou het de zussen lukken om van de ijswinkel een goedlopende zaak te maken?

Het verhaal begint met drie korte hoofdstukken waarin oma Vivien en de zussen Imogen en Anna elk een korte introductie krijgen. Vervolgens begint het verhaal van ‘Liefde met een parasolletje’ pas echt. Fijn dat Abby Clements een aantal belangrijke personages alvast heeft geïntroduceerd.

Het verhaal leest prettig en laat je lekker even wegdromen. De beschrijvingen van bijvoorbeeld de locaties komen goed over op de lezer. Daardoor waan je je het ene moment in het regenachtige Engeland en het andere moment in het zonnige Italië. Heerlijk!

Niet alles is rozengeur en maneschijn in ‘Liefde met een parasolletje’. Clements laat prima zien hoe het is om als startende ondernemer te beginnen en welke tegenslagen er voorbij kunnen komen. Natuurlijk verloopt het in dit verhaal een stuk gemakkelijker en sneller dan in het echte leven het geval zou zijn, maar anders zou het wel een heel dik boek worden. Clements heeft gewoon een leuke feelgoodroman geschreven. Ideaal geschikt om bijvoorbeeld lekker thuis op de bank te lezen.

‘Liefde met een parasolletje' maakt onderdeel uit van ‘De leukste winkels uit het Leesstraatje’, waarbij elk boek door een andere auteur is geschreven. Het boek over de ijswinkel heeft wel een andere kaft gekregen dan oorspronkelijk het geval was. Kijk voor meer informatie op www.harpercollins.nl/leesstraatje.

Auteur: Abby Clements
Titel: Liefde met een parasolletje
Genre: Roman
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402725407