Overslaan en naar de inhoud gaan

Adrian Besley – Billie Eilish: van E-girl tot idool

Billie Eilish is een fenomeen. Ze is winnaar van maar liefst vijf Grammy Awards, werkte samen met Justin Bieber en Khalid, was headliner op Coachella en Glastonbury, en schreef de soundtrack van de nieuwe James Bond-film.

In deze biografie volg je Billies reis van zingen in haar slaapkamer tot optredens in uitverkochte arena's en op festivals over de hele wereld. Dit boek is hét verhaal achter de hits van ‘Ocean Eyes' tot ‘Bad Guy', geschreven en geproduceerd door haar broer Finneas, en beschrijft wat Billie Eilish tot de meest buitengewone wereldster en dé popsensatie van nu maakt.

Sinds Billie Eilish de soundtrack van de nieuwste James Bond-film heeft geschreven, is ze nog populairder en bekender geworden bij het grote publiek. Voor die tijd was ze al enorm populair bij tieners. Mijn 14-jarige nichtje liet me enige tijd geleden al voor het eerst een liedje van deze artiest horen. Ze is nog steeds groot fan van Billie Eilish.

Met haar toenemende populariteit kon het niet lang duren voordat er een boek over haar zou verschijnen. Ze is nog hartstikke jong met haar 18 jaar, maar er is al veel over haar te vertellen. Dat maakt ‘Billie Eilish: van E-girl tot idool’ extra interessant. Hoe komt zo’n jong meisje al zo populair? En hoe gaaf is het dat zij al een soundtrack voor een James Bond-film heeft mogen maken?!

Adrian Besley weet op een interessante manier zijn lezers mee te nemen in de wereld van Billie Eilish. Hij schrijft op een fijne en toegankelijke wijze het verhaal, waardoor het boeiend is voor jonge en oudere fans. Het boek ‘Billie Eilish: van E-girl tot idool’ is vooral een aanrader voor liefhebbers van haar muziek om zo meer over haarzelf en haar achtergrond te weten te komen. Dan kun je daarna nog meer van haar muziek genieten.

Auteur: Adrian Besley
Titel: Billie Eilish: van E-girl tot idool
Genre: Non-fictie / biografie
Aantal pagina's: 224
Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000373833