Overslaan en naar de inhoud gaan

Alex Peeters – Geen zomer zonder regen

Wanneer Claire het land ontvlucht na een slechte break-up, weet ze dat het tijd is voor enkele veranderingen in haar leven. Ze wil rust en minder impulsief beslissingen maken.

Wanneer ze haar jarenlange vriend Silvano tegen het lijf loopt, daagt hij haar uit niet enkel om naar zichzelf te kijken maar ook naar wat ze echt wil in de toekomst. Vindt Claire de rust die ze zoekt of blijven haar beslissingen zich tegen haar keren?

Het schrijven van een kort verhaal is niet iets dat iedere auteur kan. Het is toch wel een kunst om in een beperkt aantal bladzijden een volwaardig verhaal neer te zetten. Je hebt weinig ruimte voor bijvoorbeeld een ontwikkeling van je personages of voor verschillende gebeurtenissen. Daar houd je als lezer rekening mee, maar je verwacht een prima verhaal te lezen waarin wel wat staat te gebeuren.

Alex Peeters heeft dat met ‘Geen zomer zonder regen’ voor elkaar gekregen. In korte tijd weet de auteur uit te leggen waarom Claire het land is uitgevlucht, hoe ze Silvano kent en hoe ze zichzelf weer bij elkaar probeert te rapen. Had Peeters meer ruimte gehad, dan had hier dieper op ingegaan kunnen worden. Voor een kort verhaal gebeurt er een heleboel (soms wel heel snel), maar dat past uitstekend binnen het genre. ‘Geen zomer zonder regen’ lees je in mum van tijd uit. Lekker om even tussendoor te lezen.

Auteur: Alex Peeters
Titel: Geen zomer zonder regen
Genre: Kort verhaal
Aantal pagina's: 27
Uitgeverij: Books and Butterflies
ISBN: 9789464661002