Overslaan en naar de inhoud gaan

Alexandra Bracken – Onvergetelijk

Ruby heeft nooit gevraagd om de superpowers die haar bijna het leven kostten. Nu moet ze die dagelijks gebruiken in haar strijd om een corrupte regering ten val te brengen en om in de gedachten van haar vijanden in te breken. De andere leden van de Children's League zien haar als hun leider, maar Ruby weet diep vanbinnen wat ze werkelijk is: een monster.

Wanneer ze een verontrustend geheim te horen krijgt, begint ze aan haar gevaarlijkste missie: ze moet de Kinderalliantie verlaten en alleen verder trekken. Cruciale informatie over de ziekte die Ruby en de anderen heeft gemaakt tot wat ze nu zijn, heeft alle vernietigingspogingen overleefd. Ruby zal alles doen om de mensen van wie ze houdt te beschermen. Maar wat als het winnen van de oorlog betekent dat ze zichzelf voorgoed kwijtraakt?

Na het spannende ’De overlevenden’gaat het verhaal van Ruby verder in ‘Onvergetelijk’. Het is overigens wel verstandig om eerst het eerste deel te lezen, voordat je aan dit boek begint. Anders mis je wel wat cruciale informatie.

Net als in het eerste deel gebeurt er in dit tweede boek veel. Heel veel soms. Dat zorgt ervoor dat je vooral in het begin van ‘Onvergetelijk’ goed je aandacht erbij moet houden. Wie is wie ook alweer? En hoe zit een en ander precies in elkaar? Het went gelukkig snel, waardoor je wederom in een spannend en boeiend avontuur terechtkomt. Je zit op een gegeven moment haast op het puntje van je stoel, omdat het steeds spannender wordt. Knap hoe Bracken dat voor elkaar heeft gekregen. Krijgt Ruby voor elkaar wat ze wil? En wat moet ze daarvoor allemaal doen?

Richting de ontknoping merk je dat je een trilogie aan het lezen bent. Er blijft meer dan genoeg ruimte over voor het derde deel, ‘Een onzeker licht’. Kom maar op met de ontknoping van dit spannende gebeuren.

Auteur: Alexandra Bracken
Titel: Onvergetelijk
Serie: The Darkest Minds-Trilogie
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 446
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045215556