Overslaan en naar de inhoud gaan

Alice Feeney – Tot de dood ons scheidt

Adam en Amelia zitten in een flinke huwelijkscrisis. Als ze een weekendje in de Schotse Hooglanden winnen, zien ze een kans om nader tot elkaar te komen.

Elk jaar op hun trouwdag geven ze elkaar een nostalgisch cadeau – en elk jaar schrijft Amelia een brief aan Adam, die ze hem nooit laat lezen. Tot nu. Ze weten allebei dat dit weekend hun huwelijk kan maken of breken. Maar ze hebben de reis niet zomaar gewonnen. Eén van hen liegt, en er is bovendien iemand die hun geen ‘eind goed al goed’ gunt…

Het verhaal van ‘Tot de dood ons scheidt’ wordt voornamelijk vanuit Amelia en Adam verteld. Je leest hun gevoelens en gedachten over bepaalde zaken, waardoor je als lezer regelmatig meer weet dan personages uit het boek zelf. Interessant gedaan door Alice Feeney.

Jammer genoeg duurde het wel even voordat ik lekker in het verhaal kwam. Het komt allemaal wat traag op gang. Je hebt wel een aantal vragen die in je opkomen. Die gaan met name over het huwelijk tussen de twee hoofdpersonages. Hoe zit dit eigenlijk in elkaar? Wat is waarheid en wat niet? Daardoor blijf je wel getriggerd om door te blijven lezen. Ook het mysterieuze aspect speelt daarbij een rol. Er gebeuren soms dingen die je niet meteen kunt verklaren.

Feeney werkt naar een redelijk verrassend einde toe, waarin in ieder geval één wending zat die ik niet zag aankomen. Dat is wel een pluspunt als een auteur dat voor elkaar krijgt. Toch deed ik het boek niet helemaal met een voldaan gevoel dicht. Ergens heb je het gevoel dat je belangrijke informatie hebt gemist voor het gehele plaatje van het verhaal. Kortom: ‘Tot de dood ons scheidt’ is een mysterieuze thriller met een verrassende wending bij het einde.

Auteur: Alice Feeney
Titel: Tot de dood ons scheidt
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400515161