Overslaan en naar de inhoud gaan

Aline van Wijnen – Liefde met gebruiksaanwijzing

Romantische relaties hebben Robin tot nu toe alleen nog maar verdriet gebracht, dus daar gaat ze niet meer aan beginnen. Toch wankelt haar vastbeslotenheid een beetje als ze Max ontmoet.

Deze aantrekkelijke fotograaf heeft duidelijk evenveel interesse in haar als zij in hem, maar ze wil haar hart niet voor hem openstellen. Haar afstandelijke houding maakt ook hem voorzichtig. Samen komen ze tot een voor hen beiden acceptabel compromis: ze worden friends with benefits. Dat blijkt echter niet zo makkelijk vol te houden als ze dachten.

In ‘Liefde met gebruiksaanwijzing’ maken we kennis met Robin, die geen fijne ervaringen in de liefde heeft gehad. Aline van Wijnen weet dit hoofdpersonage op een mooie en sterke manier neer te zetten. Je leert haar goed kennen, doordat je ook haar gedachten en over haar gevoelens leest. Je gunt haar de wereld… en vooral de liefde! Max is ook een fijn en lief personage, die alleen maar het beste met Robin voor lijkt te hebben. Het is mooi om te lezen over de innerlijke strijd die Robin voert als ze bij Max in de buurt is. Dat heeft de auteur op een geloofwaardige en menselijke manier neergezet.

Van Wijnen heeft een hele prettige schrijfstijl, waardoor je al snel helemaal meegesleept wordt in dit bijzondere liefdesverhaal. Hoe zal het gaan verlopen tussen Robin en Max? Zullen ze elkaar echt vinden of blijft het toch oppervlakkig? De verschillende bijpersonages maken het verhaal compleet. De beeldende beschrijvingen zorgen ervoor dat je ieder van hen zo voor je ziet. Dat zorgt ervoor dat je nog meer in het verhaal wordt meegenomen.

Richting het einde van ‘Liefde met gebruiksaanwijzing’ komt de auteur met een onverwachte wending, die het verhaal even helemaal op z’n kop zet. Als lezer word je geraakt hoe het verhaal dan verloopt. Van Wijnen heeft kortom een fijn en mooi verhaal geschreven.

Auteur: Aline van Wijnen
Titel: Liefde met gebruiksaanwijzing
Genre: Roman
Aantal pagina's: 241
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789402317381