Overslaan en naar de inhoud gaan

Angela Britnell – Alle singles aan tafel

Als de Britse banketbakker Maggie Taylor de Amerikaanse advocaat Chad Robertson ontmoet tijdens een trouwerij in Cornwall, is dat nou niet direct een daverend succes. Beiden zijn verbannen tot de ‘singlestafel’; het verdomhoekje voor chagrijnige oudtantes en verbitterde exen.

Maggie is het wel gewend om het zwarte schaap van de familie te zijn. Maar als Chad haar helpt om een 'taart-e-strofe' te voorkomen, begint ze toch te twijfelen. Is er misschien dan toch meer tussen hen mogelijk? De vraag is of Chad wel is opgewassen tegen de problemen die spelen in Maggies leven. Want een zitplek aan de singlestafel en een ramptaart zijn bij lange na niet haar ergste nachtmerries.

Het idee achter het verhaal van ‘Alle singles aan tafel’ is leuk gevonden, maar jammer genoeg weet Angela Britnell het niet heel interessant uit te werken. Dat begint eigenlijk al in het begin van het boek. Maggie komt niet heel sympathiek over en van Chad krijg je in eerste instantie geen hoogte. Dat is beiden niet erg als dat in de loop van het verhaal maar verandert. Alleen duurt het binnen dit verhaal eigenlijk net te lang. Je legt dit boek gemakkelijk weg om er pas na een paar dagen weer verder in te gaan. Dat is gewoonweg jammer.

Britnell geeft uiteindelijk wel meer duidelijkheid over de twee hoofdpersonages door meer over hun verleden te vertellen. Daardoor ga je ze wel iets beter begrijpen, maar het blijft allemaal wat vaag en oppervlakkig. Je komt nergens echt lekker in het verhaal en je kunt weinig met zowel de hoofd- als de bijpersonages meeleven. ‘Alle singles aan tafel’ bleek niet mijn soort boek te zijn.

Auteur: Angela Britnell
Titel: Alle singles aan tafel
Genre: Roman
Aantal pagina's: 179
Uitgeverij: Choclit NL
ISBN: 1230004145776