Overslaan en naar de inhoud gaan

Angelique Haak – Een nieuw begin

Jennifer Brugman is een gedreven rechercheur met een pijnlijk verleden. Ze wil graag opnieuw beginnen en een baan in haar geboortestad Rotterdam biedt haar die kans.

Samen met haar nieuwe collega's werkt ze aan een heftige moordzaak: het opsporen van een moordenaar die een voorliefde heeft voor Griekse Mythologie en het afstraffen van overspelige vrouwen. Lukt het Jennifer geheim te houden wat haar overkomen is, nu het erop lijkt dat de Mythologie-moordenaar het ook op haar gemunt heeft...

In ‘Een nieuw begin’ volg je het verhaal van Jennifer Brugman en haar collega’s. Je leest het verhaal voornamelijk vanuit Jennifer, maar soms dat even een van de collega’s centraal. Ook lees je af en toe schuingedrukte passages, waarvan je niet precies weet wie dat is behalve dat het de dader is. Maar wie dit is? Daar ga je samen met de politie naar op zoek.

Angelique Haak heeft een vlotte schrijfstijl. Ze legt gedurende het boek een en ander uit over de personages. Dat is informatie die je nodig hebt om hen beter te begrijpen. Als lezer ben je vooral nieuwsgierig naar het verleden van Jennifer. Wat heeft ze allemaal meegemaakt, zowel vroeger als bij haar vorige baan? Stukje bij beetje kom je daar achter.

Maar de grootste vraag in het boek is natuurlijk: wie is de dader? De hints die Haak geeft, kunnen je helpen bij het antwoord daarop. De auteur had mij op het verkeerde been gezet. Op een gegeven moment was ik ervan overtuigd wie de dader was, maar tijdens de ontknoping bleek ik er toch naast gezeten te hebben. Deze ontknoping is spannend, boeiend en zet je op het puntje van je stoel. Haak geeft het verhaal een mooi, afgerond geheel. Met ‘Een nieuw begin’ heeft ze een knap debuut geschreven!

Auteur: Angelique Haak
Titel: Een nieuw begin
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461093080