Overslaan en naar de inhoud gaan

Angelique Haak – Het verkeerde meisje

Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een man met een angstaanjagend masker op. Hij sluit haar op in een donkere ruimte. Amelie snapt niet waarom de ontvoerder juist háár moest hebben.

Is het hem te doen om losgeld van haar rijke vader? Speelt haar dubieuze bijna ex-echtgenoot Vince een rol in het geheel? Of heeft haar ontvoerder zich vergist en is zij simpelweg het verkeerde meisje?

Wow, wat heeft Angelique Haak met ‘Het verkeerde meisje’ een geweldige thriller geschreven. De auteur neemt haar lezers vanaf het begin in dit spannende verhaal en zorgt ervoor dat je eigenlijk alles wil laten liggen om maar te ontdekken wat er is gebeurd en wat er staat te gebeuren. In mijn geval: binnen twee avonden had ik dit boek uit!

Aan de ene kant lees je het verhaal vanuit Amelie en ontdek je stukje bij beetje wie zij is, waar ze vandaan komt en wat er is gebeurd op de dag dat ze ontvoerd werd. Aan de andere kant lees je dagboekfragmenten van een onbekend persoon. Is dit de dader? Is dit een slachtoffer? Is dit…? Je gedachten gaan alle kanten op tijdens het lezen. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt. Je krijgt een vermoeden wie dit is en hoe dit in elkaar zit. Maar… in de ontknoping heeft Haak hier nog een verrassende wending in petto. Ik ben benieuwd hoeveel lezers dit van tevoren hebben zien aankomen. Dit klinkt misschien wat vaag, maar ik wil geen spoilers weggeven en als het boek gelezen hebt, zal je meteen begrijpen waar ik het over heb.

Hoe dichter je bij de ontknoping bent, hoe sneller je gaat lezen. De auteur heeft ‘Het verkeerde meisje’ in drie delen opgedeeld en het derde deel lees je het allersnelste. Op dat moment wil je gewoon weten hoe het zit en wat er nu allemaal is gebeurd. Je krijgt de antwoorden waar je naar op zoek bent (en meer…). Als je het boek hebt dichtgeslagen, vind je eigenlijk jammer dat je ‘m al uithebt. Wat een goede thriller! Absolute aanrader voor thrillerfans.

Auteur: Angelique Haak
Titel: Het verkeerde meisje
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461096159