Overslaan en naar de inhoud gaan

Angelique Haak – Zwarte ziel

Het team van rechercheur Jennifer Brugman wordt geconfronteerd met een lugubere moord en de vermissing van een kind. Ze zetten alles op alles om snel het vermiste kind terug te vinden en schakelen de hulp in van paragnoste Evie Smit.

Vanaf de eerste ontmoeting is Jennifer geïntrigeerd door de roodharige paragnoste met haar ijsblauwe ogen, maar ze is ook sceptisch. Kan Evie waarmaken wat zij belooft of loopt zij hen alleen maar voor de voeten?

‘Zwarte ziel’ is alweer het derde deel met Jennifer Brugman als hoofdpersonage. De boeken zijn in principe losstaand te lezen, maar voor het volledige verhaal rondom Jennifer is het aan te raden om ’Een nieuw begin’ en ’Uitgeschakeld’ eerst te lezen.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk zit je in het verhaal. Angelique Haak begint met een lugubere moord, waarna je nieuwsgierigheid meteen gewekt is. Wie is er gevonden? Wat is er met diegene gebeurd? En wie zit erachter?

Stukje bij beetje geeft de auteur je informatie. Haak weet je bij elk hoofdstuk te boeien en zorgt ervoor dat je door blijft lezen. Naast enkele inmiddels bekende personages komen er ook nieuwe voorbij, waaronder paragnoste Evie. Niet elke lezer zal geloven in wat Evie doet, maar het past wel binnen het verhaal en bij de gekozen titel.

De ontknoping van ‘Zwarte ziel’ is spannend en kent onverwachte elementen. De zaak rondom de moord en de vermissing worden opgelost, maar de auteur zorgt daarna nog voor een spectaculair einde dat je in eerste instantie niet had zien aankomen. Zou dit het laatste boek rondom Jennifer Brugman zijn of volgt er nog een vierde deel?

Auteur: Angelique Haak
Titel: Zwarte ziel
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Crime Compagnie
ISBN: 9789461094032