Overslaan en naar de inhoud gaan

Angelique van Dongen – Stukken beter

Annelie voldoet niet aan het ideaal beeld van haar ouders. In plaats van het advocatenkantoor van haar vader samen met haar broer over te nemen, staakte ze haar studie na twee jaar. Sindsdien heeft ze allerlei baantjes gehad. De laatste jaren heeft ze het als postbezorger naar haar zin en maakt ze van alles mee. Zo ontmoet ze tijdens haar werk Milo, met wie ze een relatie krijgt en wil gaan trouwen. Totdat ze een dag voor de bruiloft geconfronteerd wordt met Milo’s overspel.

Diezelfde dag nog vlucht ze uit Nederland. Ze is klaar met alles wat iedereen van haar wil. Ze vindt dat ze in een schijnwereld leeft en vertrekt vol verdriet naar het buitenland. Lukt het haar om daar een nieuw leven op te bouwen?

In ‘Stukken beter’ maken we kennis met Annelie. Zij blijkt een lief en leuk personage te zijn, dat het niet altijd even gemakkelijk heeft gehad. In vogelvlucht vertelt Angelique van Dongen hoe het met Annelie is vergaan tot het punt dat ze met Milo wil gaan trouwen. Op deze manier ben je goed op de hoogte over Annelies verleden en ben je benieuwd hoe het haar verder zal vergaan.

Van Dongen heeft een hele fijne schrijfstijl, waardoor je lekker in het verhaal komt. Ze weet de verschillende omgevingen heel beeldend te schrijven. Je ziet bepaalde situaties gewoon voor en je waant soms echt op de plekken waar Annelie op dat moment is. Heerlijk! Zo kun je echt even helemaal wegduiken in een andere wereld.

Op sommige punten in het verhaal denk je als lezer precies te weten hoe een en ander zal verlopen, maar de auteur heeft nog een aantal verrassingen voor haar lezers in petto. Met name richting het einde komt er een wending in het verhaal die je niet had zien aankomen. Altijd leuk! De epiloog vormt een mooie afsluiting van ‘Stukken beter’. Ergens hoop je dat de auteur nog eens een boek over deze personages zal schrijven. Voor je gevoel is er nog veel te vertellen over hen.

Auteur: Angelique van Dongen
Titel: Stukken beter
Genre: Roman
Aantal pagina's: 302
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086604166