Overslaan en naar de inhoud gaan

Angelique van Dongen – Thee met koekjes

De 42-jarige Raven leidt een luxe leven samen met haar man Dave en hun twee kinderen Giel en Danique. Ze hoeft niet te werken, omdat haar man een goedlopend eigen bedrijf heeft. Buiten de normale puberproblemen van haar kinderen gaat het leven van een leien dakje.

Daar komt verandering in als Raven Dave met een andere vrouw in hun bed betrapt. In een razend tempo verandert haar leven compleet. Als alleenstaande moeder moet ze zelf de kost gaan verdienen. Ook heeft ze een eigen woning nodig. Ze wil de overgang voor haar kinderen zo gemakkelijk mogelijk maken, maar lijkt daarbij haar eigen gevoelens te negeren. Hoe lang zal dat goed gaan?

‘Thee met koekjes’ heeft om te beginnen een leuke kaft en een aansprekende titel. Hierdoor zal het boek in een boekhandel en een bibliotheek meteen opvallen. Het onderwerp zal ook veel mensen aanspreken: hoe ga je verder met je leven als je gescheiden bent na een langdurig huwelijk? Welke gevolgen heeft dit voor jou als persoon en voor je kinderen?

Angelique van Dongen heeft een gemakkelijke en vlotte schrijfstijl. Binnen korte tijd zit je lekker in het verhaal. Het interessante aan dit boek is dat de auteur ervoor gekozen heeft om vrijwel meteen “het probleem” aan te kaarten. Raven ontdekt heel snel dat haar man vreemdgaat. Pas gedurende het verhaal lees je hoe het huwelijk tussen Raven en Dave was en welke signalen Raven toch gemist heeft. Interessant gekozen.

Raven is dol op bakken en de passages die daarover gaan, komen bijna tot leven voor de lezer. Je ruikt haast de lekkere koekjes en cupcakes en krijgt spontaan zin om zelf te gaan bakken. Het was nog leuker geweest als de auteur aan het einde van het boek een paar van die recepten had vermeld.

Het enige jammere aan ‘Thee met koekjes’ is dat er af en toe een storende d/t-spelfout te lezen was. Dat leidde soms wel even af van het verhaal. Maar al met al is het een leuke (liefdes)roman om te lezen. Het einde laat veel ruimte over voor een eventueel vervolg. Hopelijk gaat Van Dongen dat ooit nog schrijven.

Auteur: Angelique van Dongen
Titel: Thee met koekjes
Genre: (Liefdes)roman
Aantal pagina's: 219
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603190