Overslaan en naar de inhoud gaan

Anh Do – Ninja Kid 4: Ninja steelt de show

Het circus komt naar de stad en Nelson en zijn vrienden maken kans om mee te doen! Nelson zou het liefst de show stelen met zijn ninjatrucs, maar jammer genoeg moet hij die verborgen houden. Maar wat moet Nelson doen als de show volledig uit de hand loopt en het wel héél gevaarlijk wordt? Lukt het Nelson om Putdam te redden zonder te verraden dat hij de ninja kid is?

‘Ninja steelt de show’ is alweer het vierde deel uit de Ninja Kid-serie. De boeken zijn prima los van elkaar te lezen, aangezien er verwijzingen inzitten naar de eerdere delen. Ze zijn wel zo leuk dat het echt de moeite waard is om ze alle vier te lezen.

Na een korte introductie over de eerste drie delen van Ninja Kid begint het vierde deel met een leuke mededeling: het circus komt naar Putdam en iemand uit dit plaatsje mag meedoen. Anh Do weet meteen vanaf het begin haar jonge lezerspubliek mee te krijgen in het verhaal. De combinatie van tekst en illustraties is ideaal om de (primaire) doelgroep enthousiast te krijgen én te houden. Je leest de meest vreemde dingen die gebeuren en die komen nog eens extra tot leven door de passende illustraties. Heerlijk!

Het verhaal van ‘Ninja steelt de show’ leest heel vlot. Het bevat humor, romantiek, spanning en sensatie. Allemaal ingrediënten die je nodig hebt voor een leuk en spannend verhaal. Hierdoor weet Do haar lezers van het begin tot het eind te boeien. Knap gedaan! Het einde laat weer ruimte open voor een volgend deel. Mogen we alsjeblieft meer te weten komen over Nelsons vader?!

Auteur: Anh Do
Titel: Ninja steelt de show
Serie: Ninja Kid
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 192
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020673999