Overslaan en naar de inhoud gaan

Anh Do – Ninja Kid: Van nerd tot ninja

Nelson Kane draagt een bril, is onhandig en behoort niet tot de populairste jongens van zijn klas. Hij voelt zichzelf een echte nerd. Daar komt verandering in als hij tien jaar wordt. Dan komt hij er namelijk achter dat hij een ninja is. Niet zomaar eentje; hij blijkt de allerlaatste ninja ter wereld te zijn.

Als ninja heeft hij een heel belangrijke taak: zijn omgeving redden van een groot gevaar. Maar hoe krijgt hij dat voor elkaar als hij soms zijn onderbroek achterstevoren draagt? Gelukkig staat hij er niet alleen voor. Lukt het hem om een echte ninja te worden?

‘Van nerd tot ninja’ is het eerste deel uit de Ninja Kid-serie. En wat heeft Anh Do met Nelson Kane een leuk personage gecreëerd. Al vanaf het eerste hoofdstuk sluit je Nelson in je hart en moet je lachen om zijn acties en gedachten. Dit zal de jonge doelgroep zeker aanspreken. Daar dragen de illustraties van Jeremy Ley aan bij. Het verhaal wordt niet standaard verteld, maar het is als het ware een feestje om naar te kijken. Zo springen er bijvoorbeeld bepaalde woorden uit en zijn sommige afbeeldingen door de tekst heen verwerkt. Zo leuk om te zien!

Do vertelt op een leuke, grappige en gemakkelijke manier het verhaal van de Ninja Kid. Het is daardoor goed te volgen voor de doelgroep. Je zal regelmatig hardop moeten lachen. Nelson maakt allerlei bijzondere dingen mee, waar sommige kinderen alleen maar van kunnen dromen. Het einde van ‘Van nerd tot ninja’ laat ruimte open voor een volgend deel. Wie weet wat Nelson dan allemaal nog mee gaat maken.

Auteur: Anh Do
Titel: Van nerd tot ninja
Serie: Ninja Kid
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 192
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020674484