Anna Levander – M

Premier Morten Mathijsen doet er alles – maar dan ook écht alles – aan om te voorkomen dat het schandaalboek van zijn voormalige spindoctor Marijn Flanders wordt gepubliceerd. Hij breekt reputaties en zet alle zeilen om: dat boek mag niet uitgebracht worden. De vrouwen die hij de afgelopen tijd heeft beschadigd, zinnen allemaal op wraak.

En ondertussen lopen de interne spanningen bij De Nieuwe Liberalen verder op. Mathijsen verliest aan populariteit bij zijn kiezers, en fractievoorzitter Mo Limam raakt steeds verder geïsoleerd en zint op wraak. Betekent dit het einde van De Nieuwe Liberalen? Of weet Morten het tij nog te keren?

‘M’ gaat verder waar ‘Mo’ was gestopt, waardoor je als lezer meteen weet hoe die spannende cliffhanger uit het tweede deel afloopt. Welke gevolgen daar verder aan kleven, ontdek je pas verder in het boek.

In dit derde deel over Morten Mathijsen lees je het verhaal vanuit vier personages: naast Morten, Marijn en Mo is daar Mortens ex-vrouw Esther aan toegevoegd. Dat heeft voor- en nadelen. Je weet als lezer meer dan je personages, doordat je van alle vier hun gedachtes en handelingen leest. Dat zorgt er gelukkig nog wel eens voor dat je verrast wordt door een bepaalde actie. De spanning wordt extra opgebouwd, omdat er een aantal hoofdstukken tussen zit voor je terug bent bij een bepaald personage. Dat zorgt er tegelijkertijd voor dat je soms even de draad kwijt bent. Als je vanuit Morten hebt gelezen waar Mo bij was en tussendoor volgt eerst een hoofdstuk vanuit Marijn voor je weer terug bent bij Mo… dan weet je niet altijd precies meer wat er zich nu tussen Morten en Mo heeft afgespeeld.

Al met al vormt ‘M’ een boeiende en waardige afsluiting van de Morten Mathijsen-trilogie. Doordat ik nog weinig politieke thrillers heb gelezen, vond ik het uitermate interessant om dat eens te doen. Zeker omdat het verhaal zich in Nederland afspeelde.

Anna Levander is het pseudoniem van journalistenduo Annet de Jong en Dominique van der Heyde. ‘M’ is het derde en laatste deel van de Morten-trilogie.

Auteur: Anna Levander
Titel: M
Genre: (Politieke) thriller
Aantal pagina's: 286
Uitgeverij: Uitgeverij Q
ISBN: 9789021457710

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.