Overslaan en naar de inhoud gaan

Anna Todd – Verliefd

Karina is opgegroeid op een militaire basis en weet maar al te goed hoe soldaten eraan toe zijn als ze terugkeren uit een oorlogsgebied. Toen haar vader werd uitgezonden en haar broer, Austin, voor de zoveelste keer in de problemen raakte met de politie, bleek zij de enige te zijn die de familie bij elkaar kon houden. Karina weet dat ze ook voor zichzelf moet zorgen, maar als Austins gedrag nog schrikbarender wordt, en haar vaders reacties steeds extremer, balanceert zelfs Karina op het randje van de afgrond. Dan komt ze Kael tegen - een gesloten man die ze dolgraag beter wil leren kennen.

De twintigjarige Kael is een knappe soldaat die twee missies in Afghanistan heeft doorstaan. Hij is emotioneel beschadigd, hij laat zich nauwelijks uit over wat hij heeft meegemaakt. Karina raakt gewend aan zijn stille aanwezigheid, maar vindt het steeds lastiger om haar gevoelens voor hem te verbergen. Als Kael niet blijkt te zijn wie Karina dacht, moet ze waarheid en leugens proberen te scheiden – en een belangrijk besluit nemen dat haar toekomst voor altijd zal veranderen.

‘Verliefd’ van Anna Todd heeft alle ingrediënten om een mooi en interessant verhaal te zijn. De kaft van het boek ziet er prachtig uit en zorgt ervoor dat je aandacht naar het boek getrokken wordt. De flaptekst maakt je nieuwsgierig en nodigt uit om te gaan lezen. Haar vorige boeken uit de After-reeks zijn enorm populair.

Jammer genoeg valt ‘Verliefd’ toch wat tegen. Op zich leest het verhaal vrij vlot door de korte hoofdstukken en de prima schrijfstijl. Voor je gevoel mis je het een en ander als je dit boek aan het lezen bent. De verhaallijn rond Kael wordt maar minimaal uitgewerkt. Je had veel meer over hem en met name over zijn tijd in Afghanistan willen lezen. Die tijd heeft hem gevormd tot wie hij nu is, waardoor het best essentieel voor het verhaal zou zijn. De focus ligt nu meer op Karina’s aantrekkingskracht tot Kael, waardoor het allemaal wat oppervlakkig blijft.

Todd weet je niet helemaal het verhaal in te slepen. Daardoor leg je het boek gemakkelijk weg. Het is juist zo fijn als je helemaal wordt meegezogen in een verhaal. Al met al had ‘Verliefd’ veel potentie, maar werd het in mijn ogen onvoldoende uitgewerkt.

Auteur: Anna Todd
Titel: Verliefd
Serie: Tussen de sterren
Genre: Roman
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022587676