Overslaan en naar de inhoud gaan

Anne West – Britt

Britt is de meest vrijgevochten van de drie Stadstuin-zussen. Waar haar zus Maud een serieuze carrière ambieert en Yara zich moet redden als single mom, heeft Britt jarenlang in een commune in het buitenland gewoond.

Nu is ze terug en is het uitgerekend zij die echt iets van de Amsterdamse stadstuin van haar vader probeert te maken. Samen met de onuitstaanbaar zakelijk ingestelde Menno en de lieve tuinman Kees opent ze er een winkel om de producten uit de tuin te verkopen. Maar Britt blijft zoekende naar haar eigen levensvervulling.

‘Britt’ is het tweede deel in De stadstuin-trilogie van Anne West. Mocht je ’Maud’ nog niet gelezen hebben, dan is het verstandig omdat eerst te doen voordat je aan dit tweede deel begint.

Het duurt eventjes voordat je lekker in het verhaal van dit tweede deel zit. Het personage Britt komt in het eerste boek heel eventjes voorbij, waardoor je haar nog niet echt hebt leren kennen. Daar komt nu wel verandering in, maar je hebt de tijd nodig om een goed beeld van haar te vormen en haar plek binnen de drie zussen te ontdekken. Maud en Yara ken je al wat beter, waardoor je hun doen en laten sneller begrijpt dan dat van Britt. Toch kabbelt dit verhaal in eerste instantie maar wat voort. Er lijkt weinig te gebeuren, waardoor je je afvraagt wat de rol van dit boek binnen de trilogie zal zijn. Daar komt uiteindelijk duidelijkheid in, maar er had toch wat meer actie in mogen zitten.

West heeft met de drie zussen drie heel verschillende personages neergezet. Ze lijken soms niet met maar ook niet zonder elkaar te kunnen. Dat komt in de meeste families natuurlijk wel eens voor. Het einde van dit boek past prima binnen de familiebanden van de zussen en hun moeder. Het laat meer dan genoeg ruimte over voor het derde deel waarin Yara het meest centraal zal staan. Hopelijk vormt dat een interessante en mooie afsluiting van De stadstuin-trilogie.

Auteur: Anne West
Titel: Britt
Serie: De stadstuin
Genre: Roman
Aantal pagina's: 274
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020539639