Overslaan en naar de inhoud gaan

Anne West – Winter in de kleine theetuin

Tirza runt samen met haar vader een noodlijdend bouwbedrijfje op Texel. Ze worden door de eigenaresse van de theetuin gevraagd om een tijdelijke winteroverkapping te maken. Door gebrek aan werknemers, en haar zieke vader, zal Tirza dit echter zelf moeten neerzetten.

Dan krijgt ze te maken met de aannemer Maarten de Waard. Ze zijn erg goed in kibbelen met elkaar en Tirza wil liever niets te maken hebben met dat belachelijke stadsmannetje in zijn strakke pak. Maarten ziet Tirza dag en nacht doorwerken en haar best doen om deze opdracht te klaren, en besluit haar te helpen. Al gaat dat moeilijker dan verwacht. Lukt het Tirza haar koppigheid aan de kant te zetten en Maartens hulp te aanvaarden?

Na het lezen van ’De kleine theetuin in de duinen’ is het leuk om het korte verhaal ‘Winter in de kleine theetuin’ te lezen. Anne West zet een nieuw personage centraal: Tirza. Ze staat haar mannetje en wil alles zelf doen. Dat siert haar en tegelijkertijd vraag je je af waarom ze geen hulp wil accepteren. Op die vraag krijg je globaal antwoord. Er is te weinig ruimte om daar uitgebreid op in te gaan.

Het korte verhaal leest lekker weg en je hebt ‘Winter in de kleine theetuin’ zo uit. Het is een soort “bij verhaal” bij het grotere verhaal. Prima om even snel tussendoor te lezen.

Auteur: Anne West
Titel: Winter in de kleine theetuin
Genre: Roman
Aantal pagina's: 15
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020548884