Overslaan en naar de inhoud gaan

Anne West – Yara

De stadstuin staat aan de rand van de afgrond en Maud en Britt laten het afweten. Nu komt het op Yara aan om de tuin te redden, maar wie zegt dat zij daar zin in heeft?

Ze heeft wel wat anders aan haar hoofd, vooral nu ze smoorverliefd is op investeerder Menno. Als dan ook nog de biologische vader van haar dochter Nova onverwachts contact opneemt, is de chaos compleet. Yara beseft dat de tuin alleen gered kan worden als ze er alle drie voor gaan. En laat samenwerken nou net niet hun sterkste kant zijn…

‘Yara’ is het derde en laatste deel uit De stadstuin-trilogie. Net zoals in de voorgaande delen lees je niet altijd het verhaal vanuit Yara, maar ook vanuit haar andere twee zussen Maud en Britt. Dat geeft deze serie wel wat extra’s. Het is erg leuk dat de drie delen vanuit alle zussen te lezen en te beleven zijn. Originele insteek van Anne West.

Dit derde boek staat in het teken van afsluiting. Verschillende losse eindjes uit de vorige boeken worden afgerond. Dat betekent overigens niet dat het verhaal heel voorspelbaar verloopt. De auteur heeft hier en daar nog een verrassing voor haar lezers in petto. Altijd leuk!

Hoe meer je over de drie zussen, hun partners, hun andere familieleden en de stadstuin zelf hebt gelezen, hoe meer alles voor je tot leven komt. Tijdens het lezen van ‘Yara’ heb je een goed beeld gevormd van de hoofdpersonages, de stadstuin en alles wat daarbij komt kijken. West heeft een leuke en mooie trilogie geschreven met een ietwat open einde. Het is aan de lezer om in te vullen hoe het allemaal verder zal gaan met de zussen én de stadstuin.

Auteur: Anne West
Titel: Yara
Serie: De stadstuin
Genre: Roman
Aantal pagina's: 272
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789401915359