Overslaan en naar de inhoud gaan

Anneke Kleine Staarman – De herkansing

Nachtclubs, een groot huis en een vriend die haar op handen draagt. Totdat blijkt dat haar eerste vriendje niet is wie hij zegt te zijn. Carmen vertrekt naar Maastricht om aan zijn grip te ontkomen. Nu is het tijd om voor zichzelf te kiezen. Ze trekt in bij haar goede vriendin Natascha.

Al snel vindt ze een baan bij een advocatenkantoor. Daar ontmoet ze de knappe advocaat Jasper. Ze wil zich niet door hem laten afleiden. Maar hij bemoeit zich wel heel veel met haar. Is het wel zo toevallig dat ze juist bij dit kantoor aan de slag kon? Of speelt er meer waar Carmen geen weet van heeft?

‘De herkansing’ begint met een proloog die meteen een aantal vragen oproept. Wie is de vrouw die in de proloog naar voren komt? Wat staat er precies op de papiertjes die ze heeft? En wie is Jasper? Dit eerste hoofdstuk nodigt meteen uit om verder te gaan lezen. Dat heeft Anneke Kleine Staarman goed voor elkaar gekregen in haar debuutroman.

Het verhaal gaat vervolgens echt beginnen en langzaamaan leer je de verschillende personages kennen. Ook krijg je af en toe een terugblik naar vroeger. Die informatie heb je uiteindelijk nodig om het gehele verhaal helemaal te begrijpen. Kleine Staarman laat je stukje bij beetje zien wat er vroeger allemaal gebeurd is en wat dat met het heden te maken heeft. Dat verhoogt de spanning in het verhaal en daardoor blijf je graag doorlezen.

De ontknoping is verrassend en geeft antwoord op de vragen die je gedurende het verhaal hebt gekregen. Het geeft een bevredigend einde aan het boek. Met ‘De herkansing’ heeft Anneke Kleine Staarman een prima debuut geschreven. Hopelijk volgen er nog meer boeken van haar hand.

Auteur: Anneke Kleine Staarman
Titel: De herkansing
Genre: Roman
Aantal pagina's: 330
Uitgeverij: www.annekekleinestaarman.nl
ISBN: 9789082624908