Overslaan en naar de inhoud gaan

Annemieke Heller – De villa van de liefde

Amira denkt dat ze een heerlijke vakantie in Griekenland tegemoet gaat, maar dat blijkt de halve waarheid. Haar beste vriendin Jessie heeft haar in het geheim opgegeven voor het nieuwe televisieprogramma Live for Love. Daarin worden deelnemers aan elkaar gekoppeld en moeten ze door middel van uitdagingen en qualitytime in een luxueuze villa ontdekken of ze elkaars ware liefde zijn. Hoe zal het avontuur voor Amira aflopen?

Ook Jessie gaat in de villa op zoek naar haar grote liefde. Ze heeft nog nooit een vaste relatie gehad en wil daar met behulp van Live for Love graag verandering in brengen. Hoopvol begint ze aan het avontuur, maar de moed zakt haar al snel in de schoenen. Zal ze toch de liefde vinden?

‘De villa van de liefde’ bestaat uit drie verhalen, waarin in het eerste verhaal Amira centraal staat, in het tweede Jessie en in het derde de beide vriendinnen.

Annemieke Heller heeft met ‘De villa van de liefde’ een prima verhalenbundel gepubliceerd. Het eerste verhaal met Amira in de hoofdrol vond ik het leukste verhaal om te lezen. Dit las vlot en bevatte een leuke twist, waardoor je dit eerste korte verhaal zo uit had.

Het tweede en het derde verhaal lazen ook prima, maar deze waren minder verrassend en kenden wat minder leuke bijpersonages. Dat gold met name voor het verhaal van Jessie. Het laatste verhaal vormt een mooie afsluiting van deze bundel. Wat mij betreft, had Heller het eerste verhaal wat verder mogen uitwerken tot een langer verhaal. Daar had nog veel meer ingezeten en die personages maakten me het meest nieuwsgierig. Al met al is ‘De villa van de liefde’ een prima boek om lekker even tussendoor te lezen.

Auteur: Annemieke Heller
Titel: De villa van de liefde
Genre: Roman
Aantal pagina's: 180
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047208501