Overslaan en naar de inhoud gaan

Annie M.G. Schmidt – Pluk redt de dieren

In de Petteflet woont niet alleen Pluk met zijn kraanwagentje, maar ook het nogal wilde jongetje Spijtebijt. Pluk en Spijtebijt zijn op een dag op bezoek in een heel erg grote kas. Daarin experimenteert de Weerman met verschillende klimaten. Het is net een reuzegroot Artis maar dan onder glas. Maar Spijtebijt is lastig. Daardoor rijdt de Weerman per ongeluk met zijn jeep dwars door een grote ruit, die twee klimaten scheidt. Wat nu?

Na het succesvolle ’Pluk van de Petteflet’ volgde nog een boek over Pluk, getiteld ‘Pluk redt de dieren’. Hierin komen enkele oud-bekenden voorbij en worden een aantal nieuwe personages voorgesteld. Spijtebijt is één van de bijzonderste. Lees het boek om te ontdekken waarom.

Annie M.G. Schmidt heeft met Pluk een leuk personage gecreëerd. Hij is een lief, aardig en behulpzaam jongetje dat het beste met iedereen voor heeft. De illustraties van Fiep Westendorp laten het verhaal nog meer tot leven komen. Je ziet de personen, de dieren en de gebeurtenissen dankzij de mooie afbeeldingen heel goed voor je.

‘Pluk redt de dieren’ is in een aantal korte hoofdstukken verdeeld. Hierdoor is het een ideaal boek om bijvoorbeeld voor het slapengaan voor te lezen. Elke avond één hoofdstuk… en voor je het weet, heb je het boek alweer uit. Heerlijk dat de jonge kinderen van nu ook nog kunnen genieten van al het moois dat Schmidt en Westendorp hebben gemaakt.

Auteur: Annie M.G. Schmidt
Titel: Pluk redt de dieren
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 64
Uitgeverij: Singel Uitgevers
ISBN: 9789045100944