Overslaan en naar de inhoud gaan

Arend van Dam en Alex de Wolf – Stad en land…

Wat gebeurt er op het natuurgebied eigenlijk allemaal in ons land? Heel veel! Niet alleen in de bossen en de duinen, maar bijvoorbeeld in je eigen achtertuin. Wat is het wildste dier van ons land? Waar ligt het oudste bos? Hebben dieren emoties? Welk nut hebben vitamines? Op deze en vele andere vragen krijg je antwoord in de 50 voorleesverhalen over mens en natuur in Nederland.

Als je ‘Stad en land…’ bekijkt, vallen als eerste de prachtige illustraties van Alex de Wolf op. Wat kan deze man mooie en veelzijdige afbeeldingen maken. Ze voegen duidelijk iets toe aan de verschillende verhalen. Dankzij de illustraties komt het allemaal nog meer tot leven voor de lezers én de luisteraars.

Ook de verhalen van Arend van Dam zijn geweldig. Op een leuke en toegankelijke manier heeft hij zijn verhalen opgeschreven. Daarbij komt regelmatig de humor om de hoek kijken. Dat was bijvoorbeeld het geval bij een verhaal over een huilende krokodil. Kan een krokodil echt huilen of is er dan toch iets anders aan de hand?

De verschillende verhalen zijn opgedeeld in categorieën, waaronder ‘In de oertijd’, ‘Op een bijzondere plek’ en ‘Mensenwerk’. De verhalen lenen zich er uitstekend voor om voorgelezen te worden of om zelf te lezen. Kinderen zullen genieten van de mooie, leuke en spannende verhalen en willen wellicht daarna zelf in de buitenlucht op onderzoek uit. Met ‘Stad en land…’ hebben Van Dam en De Wolf een geweldig mooi boek aan hun reeks ‘Lang geleden…’ toegevoegd.

Auteurs: Arend van Dam en Alex de Wolf
Titel: Stad en land…
Reeks: Lang geleden...
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 176
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000352258