Overslaan en naar de inhoud gaan

Arjan Postma – Buiten!

Arjan Postma werkt als freelance boswachter en is bekend van het televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’. Met zijn levendige en leuke manier van vertellen weet hij de natuur dichtbij iedereen te brengen. Zijn verhalen zijn geliefd bij zowel de beginnende natuurliefhebber als de meest ervaren natuurvorser. In het boek ‘Buiten!’ heeft de boswachter zijn mooiste natuurverhalen verzameld.

Zo vertelt hij onder andere over het de schattige koolmeesjes die eigenlijk helemaal niet zo lief zijn, over het nut van slakken, over het verschil tussen dag- en nachtvlinders, over het nut van gras en over het “praten” met bomen. Op deze manier wil hij je naar de natuur laten kijken door de ogen van een boswachter. Als je dit boek uit hebt, zul je dingen ontdekken die je daarvoor nooit gezien hebt.

Als vrijwilligster voor Natuurmonumenten heb ik een kleine voorliefde voor zaken die met de natuur te maken hebben. Mede daardoor heb ik ‘Buiten!’ met heel veel plezier gelezen. Het is een leerzaam en leuk boek voor zowel de beginnende als de gevorderde natuurliefhebber. Voor mij stonden er een heleboel nieuwe feitjes en weetjes in, die ik meteen met mijn omgeving heb gedeeld.

In korte columns schrijft Postma over allerlei zaken uit de natuur. De verhaaltjes zijn gemakkelijk geschreven en lezen lekker vlot. De columns worden zo nu en dan afgewisseld met praktische zaken inclusief plaatjes. Zo kun je na afloop van dit boek zelf bijvoorbeeld een vetbol of een strandfuik maken. Je kunt dus de theorie meteen in de praktijk brengen. Dat is erg leuk gedaan.

De boodschap die de boswachter aan zijn lezers wil overbrengen, is: “Niets menselijks is de dieren vreemd.” Na het lezen van dit boek kun je dat alleen maar beamen.

Auteur: Arjan Postma
Titel: Buiten! De natuur is dichterbij dan je denkt
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 264
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022570340