Overslaan en naar de inhoud gaan

Arjan Postma – Buiten gebeurt het

De natuur is overal om je heen, zelfs als je in de stad woont. Aan de hand van de vier seizoen laat boswachter Arjan Postma zien dat onze natuur één grote schatkamer is. Hij vertelt hoe de meest fantastische avonturen gewoon in je eigen land kunt beleven.

Ontdek in elk seizoen dat als je op het juiste moment op de juiste plaats bent, je de meest wonderlijke dingen van de natuur kunt zien. Dat kan soms zelfs in je eigen achtertuin. Stap naar buiten en zie wat de natuur je allemaal te bieden heeft.

Een paar jaar geleden las ik ’Buiten’ van Arjan Postma. Dat was een informatief en leuk boek vol korte columns over de natuur. Nu is de bekendste boswachter van Nederland terug met een nieuw boek over de natuur.

In ‘Buiten gebeurt het’ heeft Postma zijn verhalen ingedeeld in de vier seizoenen, beginnend met de lente en eindigend met de winter. Elk deel is volgens vaste rubrieken opgezet, zodat je een soort houvast tijdens het lezen hebt. De boswachter vertelt onder meer enkele succesverhalen, nieuwkomers in de Nederlandse natuur, de overeenkomsten tussen dieren en mensen en natuurlijk een rubriek met wat je buiten allemaal kunt beleven.

Arjan Postma heeft een toegankelijke en leuke schrijfstijl. Hij neemt je echt mee de natuur in en zorgt er met zijn verhalen voor dat je zin hebt om meteen naar buiten te gaan. Het is prachtig om te lezen wat er allemaal in de Nederlandse natuur gebeurt. Wisten jullie bijvoorbeeld dat een bever per jaar 250 bomen om knaagt? Of welke reden wespen hebben om op zoete drankjes af te komen? En dat je vogels gerust de hele winter mag voeren, ook als het in maart al wat warmer wordt? Deze en vele andere natuurzaken komen in het boek aan bod.

‘Buiten gebeurt het’ is een aanrader voor iedereen die de Nederlandse natuur een warm hart toedraagt. Het is een leuk en leerzaam boek voor jong en oud!

Auteur: Arjan Postma
Titel: Buiten gebeurt het
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022579237