Overslaan en naar de inhoud gaan

Atie Vogelenzang – Uit het niets

Barbara is getrouwd met haar grote liefde, de gedecoreerde held, Rafael. Ze ondervindt dat getrouwd zijn met een held niet eenvoudig is, maar scheiden van zo'n dapper iemand bijna onmogelijk.

Als Barbara op een avond thuiskomt van haar werk, wordt ze aangevallen door een gemaskerde man. Barbara verweert zich zodanig dat de aanvaller het niet overleeft. Wie was de man? Haar ex Rafael? En was Barbara wel het doelwit?

‘Uit het niets’ begint met een korte proloog, die meteen een aantal vragen oproept. Je bent als lezer met name benieuwd wie de twee personages uit de proloog zijn en wat zij precies met elkaar te maken hebben. Gedurende het verhaal kom je daar uiteindelijk achter.

Na de proloog begint het verhaal echt en leer je de verschillende personages uit het boek kennen. Atie Vogelenzang gebruikt relatief korte hoofdstukken, waardoor je lekker vlot leest. Voor je het weet, zit je al op de helft van het boek. Er gebeurt van alles in het verhaal dat in eerste instantie vooral een hoop vragen oproept. Daardoor blijft de spanning hoog en kun je haast niet anders dan door blijven lezen. Knap gedaan!

Vogelenzang heeft een aantal verrassingen voor haar lezers in petto. Net als je denkt te weten hoe een en ander in elkaar steekt, blijkt alles toch niet zo zwart/wit te zijn als je dacht. Altijd leuk als een auteur je op het verkeerde been zet. De ontknoping en de epiloog geven antwoord op de vragen die je had. Dat maakt van ‘Uit het niets’ een mooi afgerond verhaal.

Atie Vogelenzang schreef samen met Wendela de Vos onder het pseudoniem Tupla M. zeven literaire thrillers. Vorig jaar besloot Vogelenzang een uitstapje te maken en het alleen te proberen. ‘Uit het niets’ is daar het resultaat van.

Auteur: Atie Vogelenzang
Titel: Uit het niets
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461093219