Overslaan en naar de inhoud gaan

Audrey Carlan – Calendar Girl: Alles heeft een prijs

Mia Saunders is een knappe, jonge vrouw met een schuld van 1 miljoen dollar. Technisch gezien heeft haar vader die schuld, maar Mia voelt zich hier verantwoordelijk voor. Binnen één jaar moet deze schuld afbetaald worden. Anders kan het wel eens hele nare gevolgen hebben.

In haar tweede kwartaal als exclusieve escort girl wordt Mia weer door de meest uiteenlopende mannen ingehuurd. Zo moet ze een mooi persplaatje vormen met een knappe maar oh zo arrogante honkbalspeler in Boston. Ook reist ze naar Hawaï waar ze als badkledingmodel aan de slag gaat voor een beroemde modeontwerper en kennismaakt met de lokale bevolking op een manier die ze nooit meer zal vergeten. Tenslotte zit ze een maand in Washington als gezelschapsdame van een steenrijke senator. En tussendoor gebeurt er in haar privéleven ook het een en ander…

Nadat ik Calendar Girl: Nooit verliefd worden had gelezen, wilde ik het liefste meteen door. Gelukkig is het tweede deel uit deze serie inmiddels uit en ook daar heb ik weer van genoten. Audrey Carlan heeft een leuke, boeiende en vooral ook grappige schrijfstijl. Bij dit deel heb ik meerdere keren hardop lachend zitten lezen.

De auteur maakt een goede verdeling tussen de hete seksscènes, zaken uit het verleden en de ontwikkeling van hoofdpersonage Mia. Het boek is veel meer dan alleen maar seks. Dat komt in ‘Calendar Girl: Alles heeft een prijs’ in de laatste maand nog eens duidelijk naar voren. Daaruit blijkt dat Mia’s nieuwe baan niet altijd rozengeur en maneschijn is. Carlan brengt de erotische roman hiermee echt naar een ander niveau dan bijvoorbeeld de Vijftig Tinten-reeks.

Had ik bij het vorige boek nog echt twee favoriete maanden ertussen zitten, bij ‘Alles heeft een prijs’ heb ik van elke maand evenveel genoten. Alhoewel juni wel een heel andere afloop kende dan ik van tevoren verwacht zou hebben. Het mooie aan dit tweede deel is dat Mia langzaamaan ontdekt dat ze niet alleen op deze wereld is. Ze heeft meer familie dan alleen haar zus en haar vader. Dat zijn mooie, ontroerende momenten.

De mannelijke kandidaat van juli wordt aan het einde van het boek al bekend gemaakt. Helaas verschijnt het derde deel als boek pas in oktober. We moeten dus nog eventjes geduld hebben… of de maand juli alvast als e-book gaan lezen.

Auteur: Audrey Carlan
Titel: Calendar Girl: Alles heeft een prijs
Genre: (Erotische) roman
Aantal pagina's: 345
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022578087