Overslaan en naar de inhoud gaan

Ber Runderkamp – Als ik terugkijk

Eenzame Becky van Loef leeft in het verleden. Als haar vader overlijdt voelt ze weinig; een leegte en de drang om te weten wie hij écht was. Ze gaat in op de uitnodiging die ze erft, reist af naar Spanje en ontmoet zijn vrienden.

Terugkijkend op haar leven leert ze haar vader beter kennen. De keuzes die hij maakte in het vaderschap en in het huwelijk met Becky’s moeder lijken allemaal verbonden met de leer die hij aanhing. Keuzes die het leven van Becky en haar zus dusdanig vormden dat een bittere smaak haar tong blijvend teistert.

‘A;s ik terugkijk’ begint met een verrassende proloog die meteen enkele vragen bij de lezer oproept. Wie is Becky precies? Waarom schrikt ze van hetgeen ze op de televisie voorbij ziet komen? En waarom loopt ze daarvoor weg? Deze en verschillende andere vragen worden gedurende het lezen beantwoord.

Ber Runderkamp heeft een prettige en toegankelijke schrijfstijl. Hij neemt je goed mee in de gedachtewereld van Becky, waardoor je haar steeds beter leert kennen. Je ontdekt de invloed die zaken uit je jeugd op je volwassen leven kunnen hebben. Knap geschreven!

Ook al moet je in het beginnen vooral aan Becky even wennen; ergens word je geïntrigeerd door haar verhaal en wil je blijven lezen totdat je weet hoe een en ander in elkaar steekt. Dat heeft Runderkamp goed voor elkaar gekregen in zijn debuutroman. Nadat je ‘Als ik terugkijk’ uit hebt, blijft het verhaal nog wel even in je hoofd rondspoken…

Auteur: Ber Runderkamp
Titel: Als ik terugkijk
Genre: Roman
Aantal pagina's: 194
Uitgeverij: Boekscout
ISBN: 9789402240740