Overslaan en naar de inhoud gaan

Bertina Mulder – Wisselwerking

Sjoerd is student journalistiek en organiseert samen met zijn beste vriend Zom voor zijn afstudeerproject een flashmob. Zom registreert het hele gebeuren met zijn drone. De dans ziet er geweldig uit, zowel live als opgenomen. Het project is een daverend succes.

Op het plein waar de flashmob plaatsvindt, maakt een oudere man Arend een tekening voor zijn vrouw in het ziekenhuis. Hiermee wil hij een fout uit hun verleden goedmaken, maar hij weet niet zeker of dat wel gaat lukken.

In ‘Wisselwerking’ volgen we het verhaal van Sjoerd en Arend. De twee personages lijken op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen te hebben, maar blijft dat ook zo? De flaptekst maakt je nieuwsgierig of en hoe de werelden van een jonge en een oudere man bij elkaar komen.

Bertina Mulder heeft een prettige schrijfstijl. Mede daardoor en dankzij de relatief korte hoofdstukken leest het verhaal vlot. Je leert de personages redelijk goed kennen. De auteur geeft wat informatie uit het verleden van beide mannen. Dat had wat mij betreft wat uitgebreider mogen zijn, met name bij Sjoerd. Hij heeft vervelende dingen meegemaakt en worstelt met wat zaken. Daar mag je als lezer een en ander zelf invullen. Dat is prima, maar de auteur had hier best meer hoofdstukken aan mogen besteden.

‘Wisselwerking’ boeit van het begin tot het einde. De verhaallijnen van de beide hoofdpersonages zijn interessant en laten ruimte open voor een eventueel tweede boek. Wie weet schrijft Mulder dat nog eens. Met haar debuutroman heeft ze in ieder geval laten zien dat ze een mooie en boeiende schrijfstijl heeft. Het is een aanrader om te lezen.

Auteur: Bertina Mulder
Titel: Wisselwerking
Genre: Roman
Aantal pagina's: 200
Uitgeverij: Paris Books
ISBN: 9789492179548