Overslaan en naar de inhoud gaan

Beth O’Leary – Drie dates

8.52 uur. Siobhan kijkt uit naar haar ontbijtdate met Joseph. Ze was verrast toen hij het voorstelde, ontbijten op Valentijnsdag betekent toch wel iets... Maar waar is hij dan?
14.43 uur. Miranda hoopt dat haar Valentijnslunch met Carter een teken is dat na vijf maanden hun relatie serieuzer wordt. Maar waarom is hij niet komen opdagen?
18.30 uur. Joseph Carter had Jane beloofd haar nepdate te zijn op een verlovingsfeest op Valentijnsdag. Ze kennen elkaar nog niet lang, maar hun vriendschap lijkt voorzichtig méér te worden dan dat. Tot hij haar laat zitten…

Joseph Carter zou ideaal relatiemateriaal kunnen zijn. Tenminste, als hij ooit komt opdagen…

Het verhaal van ‘Drie dates’ wordt vanuit drie personages verteld, namelijk Siobhan, Miranda en Jane. Afwisselend komen de vrouwen aan bod. Dat begint met een afwijzing op Valentijnsdag, waarna je de drie vrouwen beter gaat leren kennen. Interessant gekozen van Beth O’Leary om het verhaal op deze manier te vertellen. Het zorgt er alleen in eerste instantie voor dat het allemaal wat traag verloopt. Wie zijn deze vrouwen precies? Kennen ze elkaar? Waar kennen ze Joseph/Carter/Joseph Carter van? Waarom is hij niet op komen dagen op Valentijnsdag? Je zit als lezer vol vragen en dat lijken er in het begin alleen maar meer en meer te worden.

Eerlijk gezegd had ik op sommige momenten moeite om door te lezen in dit boek. Bij vorige boeken van O’Leary had ik daar helemaal geen last van. Die worden ook vanuit verschillende perspectieven verteld. De traagheid van het verhaal deed voor mij niet veel goeds. Toch besloot ik om door te lezen, want ik wilde ontdekken wat er nu precies aan de hand was.

Pas na twee derde van ‘Drie dates’ kwam het verhaal echt goed op gang. En de ontknoping was een heel stuk verrassender dan ik van tevoren had verwacht. Het was zelfs een mooie en ontroerende ontknoping, die veel goedmaakte van eerder in het verhaal. Het loont de moeite om door te blijven lezen… maar dit is zeker niet het beste boek van deze auteur. Gevoelsmatig had er meer in het boek gezeten als het allemaal wat vlotter was verlopen.

Auteur: Beth O’Leary
Titel: Drie dates
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026162107