Overslaan en naar de inhoud gaan

Beth O’Leary – Tot snel

Leena is begin twintig, heeft een uitdagende baan, een vriend die haar steunt, een leuk leven in Londen - maar schijn bedriegt. Als ze op kantoor volledig instort, schrijft haar baas haar twee maanden rust voor. Op zoek naar afleiding van haar eigen problemen besluit ze bij haar oma Eileen te gaan logeren.

Eileen heeft ondertussen zo haar eigen problemen. Ze is 79 jaar, net gescheiden, en bang dat ze te oud is om nog opnieuw te kunnen beginnen. Ze besluit op zoek te gaan naar een nieuwe liefde – maar in het dorp waar ze woont is het aanbod erg klein. Tot Leena met de oplossing komt: in Londen zijn er mannen genoeg, en Leena’s flat staat leeg…

Leena en Eileen wisselen van huis, maar al snel merkt Leena dat het platteland niet alleen maar rust en regelmaat kent, en Eileen ontdekt dat liefde soms een onverwachte vorm aanneemt…

Beth O’Leary vertelt het verhaal van ‘Tot snel’ vanuit de twee hoofdpersonages Leena en Eileen. Het ene hoofdstuk komt het ene personage aan het woord en het volgende hoofdstuk het andere. Op deze manier leer je de beide vrouwen steeds beter kennen en heb je als lezer zogenoemde extra kennis omdat je de gevoelens en de gedachten van de dames leest. Interessant gedaan door de auteur. Je krijgt namelijk als het ware een band met Leena en Eilaan. Heerlijk!

Het verhaal leest prettig weg. O’Leary heeft een fijne en beeldende schrijfstijl. Hierdoor komen de verschillende personages uit het boek echt tot leven voor je. Je ziet ze zo voor je! Niet alleen de beide hoofdpersonages zijn leuk; dat geldt ook voor een aantal bijpersonages. De buurman van Eileen is bijvoorbeeld een prachtig figuur om te zien. Dat geldt ook voor de huisgenoten van Leena. Daarnaast schuwt de auteur niet om ook wat heftigere onderwerpen aan bod te laten komen, zonder dat het een zwaar boek wordt. Ze laat zien dat het leven niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Van het begin tot het einde heb ik genoten van ‘Tot snel’.

Auteur: Beth O’Leary
Titel: Tot snel
Genre: Roman
Aantal pagina's: 322
Uitgeverij: Fontein
ISBN: 9789026153082