Overslaan en naar de inhoud gaan

Betty de Wit – In lockdown met de kat

Belevenissen, herinneringen, fantasieën. Het kon niet op. De coronacrisis in 2020 gaf haar nieuwe inspiratie. Dit mondde uit in een flink aantal, veelgelezen en gewaardeerde columns in de Harderwijker Courant. Op haar 90e werd het tijd voor haar tweede boek. Met haar corona-columns en met nieuwe verhalen uit haar voorraad.

‘In lockdown met de kat’ begint met een kort voorwoord van de eindredacteur van de Harderwijker Courant, de krant waarin elke week een column van Betty de Wit verschijnt. Een aantal van deze columns zijn nu bij elkaar gebundeld.

Wat heeft De Wit haar belevenissen in de coronatijd op een leuke manier omschreven. Als we over een aantal jaren terugdenken aan deze bizarre tijd, is het heel interessant om deze columns te lezen. De auteur weet haar gevoelens en gedachten goed neer te zetten.

Niet alleen de coronatijd komt voorbij in ‘In lockdown met de kat’. De Wit neemt je ook mee naar gebeurtenissen en herinneringen van vroeger. Zo kun onder meer iets lezen over de Elfstedentocht van 1997, het afspreken met elkaar in een tijd zonder mobiele telefoons en oom Jos. De schrijfstijl is prettig en zorgt ervoor dat de columns fijn zijn om te lezen.

Een bundel vol columns lees je niet in één ruk uit, maar dat is ook helemaal niet erg. Het is heerlijk om er een aantal te lezen en dan op een ander moment weer verder te gaan. Zoals op de flaptekst van het boek te lezen is: ”Gegarandeerd leesplezier!

Auteur: Betty de Wit
Titel: In lockdown met de kat
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 171
Uitgeverij: Brave New Books
ISBN: 9789464352689