Overslaan en naar de inhoud gaan

Boekenfestijn in Eindhoven

Van 3 t/m 6 november vond in Eindhoven wederom het Boekenfestijn plaats. Vrijwel elk jaar bezoek ik dit evenement. De ene keer ga ik naar Utrecht en de andere keer – zoals dit jaar – naar Eindhoven. Het is heerlijk om tussen de boeken te snuffelen en leuke, spannende of boeiende boeken te vinden.

Bij binnenkomst kijk ik telkens weer mijn ogen uit. Wat staan er veel tafels met boeken, spelletjes, puzzels, knutselspullen en nog veel meer. Soms lijkt het wel alsof er steeds meer spullen bij komen die geen boeken zijn, maar gelukkig blijven de tafels met boeken nog wel in de meerderheid.

Mijn aankopen
Met een trolley achter me aan struin ik langs alle tafels op zoek naar interessante boeken. Ik kijk naar de voor mij bekende auteurs, maar ik laat me vooral leiden door de kaften en de titels. Als die me aanspreken, pak ik het boek op om de flaptekst te lezen. Ging ik voorgaande jaren met maximaal vijf boeken naar huis, dit jaar was mijn gekochte stapel wat groter:
Astrid Holleeder – Judas
Phil Hogan – De wraak van meneer Heming
Mariëtte Middelbeek – Crash
Gordon Reece – Muis
Karen Rose – Sterf voor mij
Sebastian Fitzek – Afgesneden
Marelle Boersma – Vals alarm
Marjan van den Berg – Zeker Sanne
Marianne en Theo Hoogstraaten – Machteloos
Sarah Butler – Tien dingen die ik leerde over de liefde
Inge Ipenburg – Het gerecht

Voor het eerst zag ik bij het Boekenfestijn twee tafels met toptitels liggen. Dat zijn boeken die nog niet zo lang geleden verschenen zijn en voor dezelfde prijs als in de winkel aangeboden worden. Deze boeken zien er nog als nieuw uit. Dat is voor mij niet de reden om naar het Boekenfestijn te gaan, maar ik vond deze tafels nu wel interessant omdat hier ‘Judas’ van Astrid Holleeder nog wel te koop was. In de (online) boekhandels is dit boek inmiddels uitverkocht, maar bij het Boekenfestijn waren nog zo’n 30 exemplaren te vinden.

Ga jij wel eens naar het Boekenfestijn? En heb je al boeken gelezen die tussen mijn aankopen zitten?