Overslaan en naar de inhoud gaan

Boektober

Vorige week ontving ik van Dagmar Boer (werkzaam bij Uitgeverij Kok, Omniboek en Z&K) een leuke e-mail over het nieuwe evenement Boektober. Wellicht heb jij die mail ook wel ontvangen. Maar voor degenen die er nog niets over gehoord hebben, vertel ik graag in het kort wat het inhoudt.

Het doel van Boektober is om meer te gaan lezen dan je nu al doet. Dit evenement kan je helpen om uit een leesdipje te komen of om je aan het lezen te krijgen of om jezelf uit te dagen nóg meer te lezen… Het ligt er maar net aan welke uitdaging je jezelf wilt nemen.

Deelnemen is gemakkelijk én gratis. Het enige dat je hoeft te doen is voor jezelf te bepalen hoeveel boeken jij in oktober wilt gaan lezen. Via social media kun je zien wie er nog meer met welke uitdaging meedoet. Schrijf je bijvoorbeeld in voor Het Boekazine, tweet met de hashtag #boektober, meld je aan voor het Facebookevenement en/of volg Dagmar op Twitter.

Ik lees gemiddeld per maand best veel boeken, maar ik ga mezelf ook een uitdaging geven. In de maand oktober wil ik twaalf boeken gelezen hebben, waarvan minimaal zes van mijn nog te lezen stapel. En welke uitdaging ga jij aan tijdens Boektober?