Overslaan en naar de inhoud gaan

Boektober tot nu toe

'Boektober' is over de helft. Dat leek me een leuk moment om eens te kijken hoe het met mijn leesdoel voor deze maand staat. Zoals ik aan het begin van deze maand liet weten, wil ik twaalf boeken lezen waarvan minimaal zes van mijn nog te lezen-stapel.

Vol goede moed koos ik zes boeken uit mijn nog te lezen-stapel uit, niet wetende dat ik deze maand een aantal recensieboeken binnen zou krijgen. De boeken die uitgekozen had, had ik zelf gekocht of met een verjaardag gekregen. Boeken die ik via een uitgeverij ontvang, geef ik voorrang om te lezen. Aangezien ik het fijn vind om zo snel mogelijk een recensie daarvan te kunnen plaatsen.

Wat is de stand tot nu toe? In totaal heb ik deze maand al zeven boeken gelezen (en ben ik in een boeiend achtste boek bezig), waarvan twee van de gekozen boeken. ’De betrokkenen’ van Anita Larkens en ‘De laatste brief’ van Sarah Blake (recensie hiervan verschijnt volgende week) zijn uit.

Ik verwacht dat het zeker gaat lukken om twaalf boeken gelezen te hebben, maar of ik de andere vier boeken van mijn stapeltje uit heb… dat weet ik niet. Gelukkig blijven er nog genoeg andere momenten over om alsnog die boeken uit te lezen. Het voornaamste doel van ‘Boektober’ is om in een lekkere leesflow te komen én te blijven. Daar zit ik zeker in.

Hoeveel boeken hebben jullie tot nu toe tijdens ‘Boektober’ gelezen?