Overslaan en naar de inhoud gaan

Brad Thor – Zwarte lijst

De regering van de Verenigde Staten houdt een zeer geheime lijst bij. Alleen de president en een team van adviseurs weet van deze lijst. Als jouw naam op de lijst verschijnt, blijft –ie erop staan… totdat je bent overleden. De naam van deze lijst? De zwarte lijst.

Contraterrorisme-agent Scot Harvath is op de lijst gezet. Hij weet niet door wie en hij weet niet waarom. Scot komt er wel achter dat iedereen binnen de Carlton Group – zijn opdrachtgever – erop is gekomen. De taak aan Scot om dit aan zijn teamleden te laten weten… voordat hij vermoord is. Gaat hem dit lukken? Of wordt hij ingehaald door de moordenaars die achter hem aanzitten?

Als je de flaptekst van ‘Zwarte lijst’ leest, zie je dat dit boek alles in zich heeft om een zeer spannende thriller te zijn. Het belooft een verhaal vol actie en spanning te zijn. Helaas krijg je in eerste instantie niet de indruk als je aan het boek begint. Dat komt doordat Brad Thor heel veel personages naar voren laat komen. Hij gebruikte korte hoofdstukken, waarin telkens iemand anders centraal staat. Doordat het zo snel op elkaar volgt, lukt het je in eerste instantie niet om te onthouden wie wie is. Ik heb regelmatig terug moeten bladeren om te zien of ik een bepaald personage al eerder had ontmoet of nog niet. Dat zorgt ervoor dat je niet in het verhaal komt te zitten. Wat mij betreft, had Thor wat minder personages mogen gebruiken of meer tijd mogen nemen om ze te introduceren.

Het neemt niet weg dat ‘Zwarte lijst’ spannende momenten bevat, waarin de personages het motto “doden of gedood worden" lijken te gebruiken. Het kost je alleen zoveel moeite om te onthouden wie de goede mensen zijn en wie de slechteriken. Dat haalt helaas regelmatig de spanning uit het verhaal.

Auteur: Brad Thor
Titel: Zwarte lijst
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 351
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045205656