Brian Clegg – Waarom is de lucht blauw?

In elke typische weetjesquiz komen veel vragen over sport en muziek uit de jaren ’80 naar voren. Dat geldt niet voor vragen over de wetenschap. Deze komen namelijk bijna nooit voor. Daar zou verandering in moeten komen.

In ‘Waarom is de lucht blauw?’ komen vele wetenschapsvragen aan bod. Test je kennis tot het uiterste met deze originele collectie van wetenschappelijk onderbouwde breinkrakers. Weet jij hoe oud de waterstof in je lichaam is? Of waarom het heelal zwart is? En waar vond de oerknal nu eigenlijk precies plaats?

Na een korte inleiding door Brian Clegg kan de wetenschapsquiz als het ware gaan beginnen. De auteur heeft twee quizzen gemaakt, die elk uit zes rondes bestaan. Elke ronde kent een eigen thema, zoals de aarde en de maan, wiskunde, geschiedenis en technologie. Als lezer krijg je telkens een vraag te lezen met wat aanvullende informatie erbij. Op de volgende pagina kun je vervolgens het antwoord lezen, waarbij de auteur een toelichting geeft. Dat maakt het een zeer interessant en leuk boek.

‘Waarom is de lucht blauw?’ is een ideaal boek om af en toe een paar vragen uit te lezen en/of met elkaar te behandelen. Op de meeste vragen moest ik het antwoord schuldig blijven. Er zat zelfs een vraag tussen waarbij ik bijna zeker wist dat ik het goede antwoord had. Maar mijn antwoord zorgde volgens Clegg voor een strafpunt ;-). Dat is een van de voorbeelden van de leuke manier waarop de auteur de informatie met zijn lezers deelt.

Auteur: Brian Clegg
Titel: Waarom is de lucht blauw?
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 255
Uitgeverij: Amsterdam University Press
ISBN: 9789462983953

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.