Overslaan en naar de inhoud gaan

Buddy Tegenbosch – Match

Vanaf het moment dat Jim voor het eerst op het voetbalveld staat, weet hij dat hij er thuishoort. Met succes doorloopt hij de jeugdopleiding van PSV en als hij zeventien is, krijgt hij tijdens zijn zomervakantie in Zeeland bericht dat hij eindelijk mee mag op trainingskamp. Voor Jim en zijn beste vriend Jabbar is dit de kans om het tot de A-selectie te schoppen. Het is precies waar hij al die jaren zo hard voor heeft getraind. Als zijn klasgenoot Lola ook nog langskomt op de camping, kan de zomer niet meer stuk. Maar wanneer ze weer thuis zijn, blijft er van dat geweldige gevoel weinig meer over.

Het verhaal van ‘Match’ lees je vanuit verschillende personages, namelijk Jim, Jabbar en Lola. Hierdoor leer je deze drie personen goed kennen en lees je hun gedachten en gevoelens. Op die manier weet je als lezer soms al meer dan de personen uit het verhaal zelf.

Buddy Tegenbosch heeft niet voor het gemakkelijkste onderwerp gekozen in zijn nieuwste boek. Hij schrijft niet alleen over hoe het is om een hele goede voetballer te zijn en hoeveel tijd dat in beslag neemt, maar hij laat ook zien hoe het is om met een heftig geval om te gaan. Wat dit precies is, daarvoor mag je het boek lezen. Anders wordt er al teveel verraden. De auteur draait niet om de feiten heen, maar hij maakt er ook geen zwaar boek van. Het past perfect bij de primaire doelgroep.

‘Match’ leest prettig en boeit van de eerste tot de laatste bladzijde. Het einde van het boek is heel mooi en blijft nog wel even in je hoofd zitten. Tegenbosch heeft hiermee wat mij betreft een van zijn mooiste boeken geschreven.

Auteur: Buddy Tegenbosch
Titel: Match
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 224
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000367887